Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.01.2003, 10:36   #30
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NIGDZIE nie przeczytalem aby istnial tajemniczy format NTSC film - więcej czytaj
natomiast SKAD SIE BIERZE 23.9fps? - sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie - wartość ok. 24 fps to naturane framerate filmowe. faktem jest że praktycznie wszystkie filmy DVD w USA mają ok. 24 fps, więc przestań już zaprzeczać i dziwić się jak dziecko
inna sprawa ze na 24fps kreci sie filmy - taki jest wyjsciawy framerate studia filmowego - i to na tym materiale robi sie sztuczki - wlasnie to telecine (czyli tak jak mowilem DODTANE klatek a nie puszczenie tego szybciej - bo to absurd i kosmos) - ty ciągle o swoim - ja mówię o konwersji materiału video a ty o konwersji sygnału TV. czy napisałem gdzieś że materiał z 23,97 albo 24 fps konwertuje się bezstratnie na 29,9 fps DVD NTSC ma ok. 24 fps a wyświetlany jest na ekrenie TV z prędkością 29.9 co oznacza że konwersji jest poddany sygał a nie materiał.
i tu sam sobie przczysz - bo z jednej strony filmy maja taka sama liczbe klatek i roznia sie czasami odtwarzania, z drugiej robi sie sztuczki i jakos to wyrownuje - cos mi tu nie gra i ty chyba wiesz co... wiec w koncu jak to jest? - powinienem pominąć to i nie tłumaczyć po raz trzeci ale rozumiem że niektórzy "myślą inaczej". sztuczki robi się na sygnale a nie na materiale - jesteś po zawodówce murarskiej że nie możesz tego pojąć ?
czas trwania titanica - podales jako przyklad - jak sie okazuje nie ma on nic wspolnego z tym o czym pisales - bo roznica predzej przeczy temu co mowisz niz potweirdza. - co ty pieprzeszysz jak podniesiemy framerate to czas się skraca - skoro identyczne filmy NTSC mają 23,9 albo 24 fps to są odrobine dłuższe od ich odpowiedników w PAL.
i to napisałem i tak jest - sprawdź to po prostu a nie upierasz się.
nie da się dalej z tobą dyskutować bo nie czytasz dokładnie tego co piszę, masz kłopoty z percepcją, sam przyznałeś że się nie znasz a dyskutujesz z takim zacięciem jakbyś był ekspertem od video.
npisałem na początku że przekowertowałem film z 23,9 na 25 fps nie tracąc ani nie dokładając żadnych klatek. ty mi chciałeś udowodnić że to nie prawda, albo że to głupota, że tak się nie robi itd...
co z tego wynika ? że jesteś malkontentem i nie ma sensu tracić czasu na dyskusje z tobą.
temat uważam za zamknięty

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 20.01.2003 o godz. 10:40
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post