Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.01.2003, 13:21   #32
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nic o mnie nie wiesz a gadasz - kim ty jestes co?- jestem redaktorem w dużym piśmie komputerowym, zajmuję się m.in. filmem i multimediami ? a ty mądralo ?

nadal 'autorytecie' nie wypowiedziales sie na temat tajemniczego skracania dzwieku... wydaje mi sie ze w tym miejscu konczy sie twoja bajka a zaczyna real world... jak to jest z tym dzwiekiem?? wszystko idzie do gory? czy po prostu muzyka z napisow koncowych idzie 5 minut wczesniej? bardzo chetnie poslucham jak z tego wybrniesz
pisałem już o tym ale jak zwykle to przeoczyłeś - dzwięk też ma specyficzne framerate dostosowane do filmu. możesz je zmienić za pomocą np. programu AC3 Machine i dostosować do wsześniej skonwertowanego filmu - pasuje idealnie i wszystkie parametry zostają takie same.

operacje na sygnale i na materiale? a czym to sie rozni z punktu widzenia ekranu telewizora? he? czym to sie WOGOLE rozni jesli przyjmiemy material DVD czy VHS za zapis sygnalu jakim jest obraz + dzwiek? maltretujesz sygnal - klatkujac go raz tak raz tak- napisalbym probkujesz ale uwazam ze to za duzy skrot myslowy i znowu sie przyczepisz ze jestem nieprecyzyjny - po sprobkowaniu syg. ciaglego jakim jest akcja przesuwajaca sie przed kamera mamy sygnal skladajacy sie z dyskretnej liczby ciaglych zapisow - czyli - 25 czy ilestam klatek - teraz (nie majac ponownie dostepu do zrodla pierwotnego) kazda operacja jest operacja na syg. dysk-ciaglym - z swej natury jest ona stratna (malo - ale jest) - ble, ble, ble. o co tu chodzi

...a twoje wielokrotnie przerabiane divixy sa po tych zabiegach z technicznego punktu widzenia jeszcze mniej warte niz na poczatku - bo NIE DA SIE odtworzys tego co zostalo stracone przy kompresji... a reresolution pogarsza jeszcze sprawe (zwlaszcza - delikatne) - nie robię divxów, użyłem go jedynie jako materiału wyjściowego - tego też nie załapałeś?

bajka o puszczaniu tego szybciej bedzie straszyc moje dzieci w przyszlosci kiedy amerykanskie DVD z terminatorem puszcze w domu i Arnie zacznie mowic cienkim glosem - jak możesz mi wyłumaczyć różnicę w długości tych samych filmów z USA vs. filmy wydawane w Europie ? i dlaczego większość ripów z dvd ma frametarate 23.9 albo 24 fps ? ktoś je celowo pprzerabia ? nie - bo takie framerate ma materiał źródłowy czyli DVD NTSC.

poniewaz jestem tu moderatorem i mam wolna reke przy tepieniu chamow i dresow obyczajowych ostrzegam - jeden taki tekst wiecej - i papa - rzeczowo tak, grzecznie - tak - ale po chamsku to mozesz kolegow z murarskiej podrywac
1. jesteś moderatorem na forum o DVD/VCD ? - nie jest to twoja najmocniejsza strona
2. sorry nie chciałem cie urazić - poniosło mnie troche
3. temat mnie już nudzi więc dajmy sobie siana - czekam właśnie na nową nagrywarke DVD i to mnie absorbuje

peace

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 20.01.2003 o godz. 13:27
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post