Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.01.2003, 17:44   #1
Apaczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2002
Apaczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn LTR-52246S, czy to naprawdę taka dobra nagrywarka?

Witam wszystkich odwiedzających forum.

Mam mały problem i co za tym idzie, zaczynam wątpić iż nagrywarki firmy LiteOn są naprawdę takie dobre.
Posiadam dwie nagrywarki. Jedna to Plextor PX-W2410A (Bios 1.04), a druga to LiteOn LTR-52246S (Bios 6S07).
Problem sprowadza się do zabezpieczenie SafeDisc. Otóż ściągnąłem z sieci gre: Prisoner Of War (Wersja CloneCD),
zabezpieczenie: SafeDisc 2.8. Nagrałem tą grę w CloneCD 4.2.0.2 na Liteonie i oczywiście nie działała, ale potem nagałem w Alcoholu 1.4.0 Build 103 z EFM i gra zadziałała.
Skasowałem obraz płyty i za kilka dni potrzebowałem tą grę nagrać jeszcze raz.
Mój problem sprowadza się do tego, że nagrywarka LiteOn LTR-52246S nie robi mi dobrze obrazu płyt zabezpieczonych SafeDisc, w których występują błędne sektory. Plextor robi to bezproblemowo.
Używałem CloneCD i Alcohola. Iso robiłem korzystając z działu o zebezpieczeniu, korzystałem z programu Profiler 1.1PL oraz z profili jakie są w programie alcohol, z tym tylko że zmieniłem w nim opcje odczytu danych do prędkości 4x.
Zrobione iso na LiteOn'ie, nie działało w żadnym programie emulującym, a co za tym idzie nagrana płyta również nie działała. Natomiast jak zrobiłem iso na plextorze z takimi samymi parametrami to bezproblemowo działała w emulatorach i nagrana płyta później działała.
Nasuwa się pytanie dlaczego tak się dziaje.
Dlaczego LiteOn nie robi dobrze odczytu płyty. Czytałem różne recenzje w sieci za nim kupiłem tego LiteOn'a, wszyscy go chwalili, że jest taki dobry i tak dalej, że łamie wszystkie zabezieczenia, ale po co komu taka nagrywarka jak obraz robi źle. Owszem nagrywa wszystkie zabezpieczenia bezproblemowo, ale jak ma zrobić z zabezpieczonej płyty obraz to już ma problem.
Bardzo chciałbym poznać odpowiedź.
Jeśli może mi ktoś pomoć to będę wdzięczny.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam. Papa
Apaczek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online