Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.10.2008, 09:42   #79
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
ojej ale to 500zł tylko to nie chce dać. MP540 można kupić w sklepie za 280
chyba poczekam aż się pojawią refille i/lub głowice do wymiany i wtedy kupie

Cała nowa linia canona na tym jedzie więc jakieś się muszą pojawić
Nie zamierzam kupować nieoryginalnego tuszu (ze względu na los moim poprzednich drukarek ) ale kto wie może znajdzie się jakaś dobra firma i zmienie zdanie.
W canonie odpada problem słabej głowicy w zamiennikach, byle tylko tusz nie zasychał i dobrze kolory odwzorowywał...
To prawda, że trochę drogo.

Co do zamienników to ja mam inne zdanie.
Prawie trzy lata korzystam z tuszy UNINK. Jeden wkład kosztuje ok 5-6zł. Wiadomo, że od czasu do czasu coś tam przysychało, ale wystarczy przeczyścić programowo głowicę i jest OK. Ja naprawdę dużo drukuję zdjęć ze względu na jakość wydruku Canona. Nie przesadzę jak powiem że wymieniłem już ok 100-150 wkładów. Można sobie łatwo policzyć ile zaoszczędziłem. Wiadomo, że przy korzystaniu z oryginalnych wkładów to drukowanie zdjęć jest nieopłacalne, ale na zamiennikach już wydruk formatu 10x15 licząc koszt papieru i tuszu wynosi ok 0,35-0,40zł. Nie wspomnę o nadruku na płytki CD/DVD.
Jeśli nie jest Ci koniecznie potrzebny skaner to drukarkę Canon Pixma IP4500 jeszcze można kupić na Allegro za 250zł. Według mnie jest to rewelacyjna drukarka. Wielu moich znajomych kupiło ją i są naprawdę zadowoleni.
Jest wielu zwolenników Epsona ze względu na mocną głowicę. Mam w firmie urządzenie wielofunkcyjne Epson DX4450 i jakość wydruku według mnie jest zdecydowanie gorsza od Canona. Może różnica jest widoczna ze względu na klasę urządzenia. Epson DX4450 jest to jedno z podstawowych urządzeń Epsona, a IP4200/4500 klasuje się mniej więcej po środku oferty Canona.

Wiele pozytywnych opinii słyszałem na temat urządzeń wielofunkcyjnych Brothera np DCP-357C. Bardzo tania eksploatacja i dobra jakość wydruku. Cena też jest przystępna ok 270zł.

Pozdrawiam
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post