Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.10.2008, 13:18   #1881
Belbedon
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2008
Belbedon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zakup cichej nagrywarki DVD-DL

Witam,

wybaczcie że nowy temat zakładam ale potrzebuję pilnie pomocy, muszę kupić nagrywarkę najlepiej jeszcze dzisiaj ewentualnie jutro.
Jak napisałem w temacie, potrzebuję nagrywarkę która dobrze będzie wypalała płyty DVD Double Layer.
Moje LG H55 niestety zawodzi w tej kwestii (zmieniłem firmware na 1.05 i używam raczej dobrych płytek, głównie Verbatima ale niestety nie daje rady, udaje się wypalić 1 na 5 :/ problem przy 50% nagrywania. To znaczy nagrywa całą kompilację, ale weryfikacji już nie przechodzi, właśnie przy 50%.
Z tego co wyczytałem na forum to niejestem odosobniony z tym problemem.
No i w związku z tym chciałbym kupić w końcu jakiś lepszy sprzęt, fajnie jakbym się zmieścił do 100zł ale nie jest to decydujący czynnik.
Ważniejsze dla mnie byłoby aby była w miarę cicha przy odczycie. Co do złącza to SATA jak najbardziej.
Wstępnie myślałem o nagrywarkach Pioneer (są w dobrych cenach) np. DVR-215/216 - ktoś podpowie czy to dobry wybór, jakie są między tymi dwoma modelami różnice albo poleci coś bardziej pasującego do moich kryteriów?
Aha i co oznacza dopisane D przy nazwie może mnie ktoś oświecić? (np. DVR-215 i DVR-215D)
Pomóżcie proszę, liczę na was
Z góry dziękuję
Belbedon jest offline