Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.10.2008, 14:14   #1883
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Belbedon Podgląd Wiadomości
Witam,

wybaczcie że nowy temat zakładam ale potrzebuję pilnie pomocy, muszę kupić nagrywarkę najlepiej jeszcze dzisiaj ewentualnie jutro.
Jak napisałem w temacie, potrzebuję nagrywarkę która dobrze będzie wypalała płyty DVD Double Layer.
Moje LG H55 niestety zawodzi w tej kwestii (zmieniłem firmware na 1.05 i używam raczej dobrych płytek, głównie Verbatima ale niestety nie daje rady, udaje się wypalić 1 na 5 :/ problem przy 50% nagrywania. To znaczy nagrywa całą kompilację, ale weryfikacji już nie przechodzi, właśnie przy 50%.
Z tego co wyczytałem na forum to niejestem odosobniony z tym problemem.
No i w związku z tym chciałbym kupić w końcu jakiś lepszy sprzęt, fajnie jakbym się zmieścił do 100zł ale nie jest to decydujący czynnik.
Ważniejsze dla mnie byłoby aby była w miarę cicha przy odczycie. Co do złącza to SATA jak najbardziej.
Wstępnie myślałem o nagrywarkach Pioneer (są w dobrych cenach) np. DVR-215/216 - ktoś podpowie czy to dobry wybór, jakie są między tymi dwoma modelami różnice albo poleci coś bardziej pasującego do moich kryteriów?
Aha i co oznacza dopisane D przy nazwie może mnie ktoś oświecić? (np. DVR-215 i DVR-215D)
Pomóżcie proszę, liczę na was
Z góry dziękuję
Witam,

Z tego, co mi wiadomo, nagrywarka z symbolem D w przypadku Pioneera (czyli np. 215D) oznacza dodatkową obsługę płyt Dual Layer. Jako, że różnica w cenie jest niewielka, albo żadna, ja wziąłbym taki model.

216 to nowy model Pioneera. Nie widziałem jego testów, ale podejrzewam, że są już na internecie, więc poczytaj, czy jakość zapisu jest dobra. To, co podobno było celem konstruktorów, to stworzenie jak najcichszego napędu. Czy im się to udało nie wiem, ale też warto sprawdzić, jeśli nagrywarka jest już dostępna. Głośność pracy to często pomijana, a bardzo istotna (przynajmniej dla mnie) cecha napędu.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline