Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Gdzie Ty chłopaku tak zawodowo pracujesz na HD jeśli można spytać?
|
Chlopaku no dzieki... Mam własna firmę i tworze filmy w HD (za doplata

)
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
I co to znaczy dla Ciebie praca w HD? Z jakim materiałem wyjściowym masz do czynienia?
|
Materiałem wyjściowym jest plyta BR
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Myślałem, że zawodowcy mając do czynienia z HD pracują na Macach i Final Cut.
PC i HD to półśrodek już niestety.
|
Masz racje... niestety maki sa za drogie przynajmniej narazie...:/ Zreszta korzystam również z innych programów które niestety sa pod mikroszit...:/
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Fajny zestaw zaproponowałeś. Sam mam podobny aczkolwiek nie sądzę, żeby RAID był wymogiem.
|
Masz rację jednakże znacznie przyspiesza prace. Oczywiscie mowa o Raidzie ktory z dwoch dyskow robi jeden duzy (nigdy nie pamietam ktory tryb jest ktory

)
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Szkoda tylko, że nie wspomniałeś iż do zgrania materiału HD przydałaby się specjalna karta z transferem 10 Mbit. Po fire-wire transfer będzie zbyt wolny i będzie gubiona jakość
|
Fire vire sobie dobrze radzi pod warunkiem ze nie kupisz najtanszego za 2 zl no i konieczne jest podlaczenie dodatkowego zasilania do slotu FW.
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Z kart graf. polecam Matroxa który jest typową kartą montażową która ma w sobie zapisanych wiele przyjemnych efektów współpracujących z Premierką.
|
Myslalem o tym... jednakze korzystam z Pinnacle

- jak sie umie to mozna zrobic nawet wiec jak w Primierze i to za jaka kase... (ze wzgledu na firme wszystko musi byc na fakturze-oryginalne)