Cytat:
Napisany przez adach
I znowu zasłonisz się tym, że nie notujesz wpadek i wypowiedzi.
Jak też mam wysokie wymagania, ale zdaję sobie sprawę, iz politycy dalecy są od doskonałości.
(...)
No właśnie. Wstydzimy się za Premiera, czy nie?
Pozdrawiam
|
hmm.. no własnie, ja również wiem, że są oni dalecy od doskonałości, ale to nie znaczy, że taki stan rzeczy akceptują. Bo nie uważam tego za normalne. Powszechne owszem, ale na pewno nie normalne.
A jeśli chodzi o premiera. Nigdy nie byłem jego wielkim zwolennikiem, ale jeśli chodzi o tzw. klasę, to prezentuje się według mnie znacznie lepiej niż Kaczyński (choć fakt, że i jemu zdarzają się niepotrzebne wpadki). Swoją drogą, to przy poprzednich wyborach pisałem, że jak dla mnie to najdalej na początku roku to jego Polacy zaczną mieszać z błotem. Trochę się pomyliłem, ale tylko czasowo, bo niewiele później faktycznie zaczęło pojawiać się sporo opinii negatywnych.
Ale, żeby już nie męczyć tematu. Jaki jest Kaczyński (i inni na naszej scenie politycznej) każdy widzi. Że Polacy krytykować będą każdego również można się już przyzwyczaić. Zostańmy przy swoich opiniach i zobaczmy, co będzie dalej, bo mam wrażenie, że na polskiej scenie politycznej następują teraz delikatne zmiany. Zmienia się wizerunek prezydenta, chyba również i premiera. To nie może pozostać bez wpływu na całość. Chętnie poobserwuję, co z tego w dalszej perspektywie czasowej wyniknie.