Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.10.2008, 08:20   #683
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
Mam glaciatora i na razie jestem średio zadowolony, pierwszy egzemplarz był walnięty i mi go wymienili od ręki, ten co mam w tym momencie też nie jest taki jak być powinien bo około 2h 100% obciążenia sterownik resetuje gpu lub gpu resetuje kompa, na razie nie mam czasu na kombinowanie/sprawdzanie/łażenie po serwisach, w windzie działa i na tą chwilę musi mi wystarczyć.

50 stopni w stresie ? w jakiej to skali ? by chyba nie w celsjuszach, no a jak w celsjuszach, to nie wiem jak ty ją stresujesz, krzycząc na nią i obrażając ? bo raczej nie wymagającymi aplikacjami 3d. Moja pierwsza przy 70 stopniach C resetowała komputer, a ta obecna chodzi w okolicy 80 C i jak napisałem wyżej wiesza się po pewntm czasie.

A kupiłem ją żeby nie mieć problemów, żeby była stabilna i w ogóle, myślę sobie asus = dobra firma, niereferencyjne chłodzenie = jeszcze lepiej, a tu klops.

To mało widziałeś, zaraz wkleję zdjęcie.
Trafiłeś na wadliwy egzemplarz, albo i lepiej - na wadliwą serię. Plus nie wiem, jaką masz obudowę - ja mam odpowiednio dobrane komponenty, porządek w obudowie (względny) i dobry obieg powietrza. Efekt taki, że karta przy wentylatorze ustawionym na 50% nigdy nie przekroczyła 50 stopni (max. 46), również po kilku godzinach męczenia w 3dmarkach czy grach (crysis, bioshock itp.).

Bez problemu radzi sobie również na obrotach ustawionych na 20%. Temperatura również jest wtedy niska.

@Alex

Co do gwarancji. Oczywiście można zrobić to tak, że nie będzie widoczne, a w razie czego przenieść stare chłodzenie. Ale jest z tym dużo zbędnej zabawy, poza tym jak ktoś się zna, to bez problemu rozpozna czy chłodzenie było zmieniane. I może robić problemy. A po to co.

Poza tym, co może nie dla każdego ma znaczenie, ale karta z zamontowanym accelero i wentylatorem 12cm zajmuje już 3 sloty i wygląda szczerze mówiąc paskudnie. Już pomijając kwestie wizualne, to uniemożliwia to ewentualne zamontowanie w przyszłości CF.

Dla mnie gra była warta świeczki dopóki na rynku nie było ciekawych modeli z alternatywnymi chłodzeniami. Teraz już są.

@ adixo

Artefakty to znowu wadliwa karta (choć w przypadku Toxica, który fabtycznie jest podkręcony, to pewnie po prostu 'przekręcona'.

Co do głośności to ta karta jest głośna z prostego powodu - nie ma możliwości regulacji pracy wentylatora, który cały czas chodzi na 100% (ponad półtora tysiąca obrotów). To musi hałasować. Ewentualnie można to przeskoczyć kupując fizyczny regulator i podłączając go jako przejściówkę na karcie. Ale znowu, robi się z tego niepotrzebne kombinowanie.

Ten zestaw Twin Turbo, do którego dałeś link nie jest zły, ale nie jest też najlepszym rozwiązaniem. Dwa małe wiatraki trochę słychać, a i też nie są tak wydajne, jak jeden dobry duży (12cm). Chociaż przy dobrze wentylowanej obudowie spokojnie wystarczą. Na upartego w końcu Accelero S1 może przy tej karcie pracować i pasywnie.

Co do palita to jest teraz jedna bardzo zachwalana wersja. Jest podobno bardzo cicha i jednocześnie jest to najtańsza niereferencyjna karta 4850. Nie pamiętam teraz niestety symbolu, ale można to znaleźć.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post