Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.10.2008, 07:02   #8
babarek
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.09.2005
babarek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Protestowałem nieco i oto moje spostrzeżenia. Te programy które mi proponowałeś z tego co zauważyłem umożliwiają wycinanie, przycinanie oraz korygowanie materiału DVD (dźwięk, obraz) lub jego fragmentów. Z przycinaniem jest tak że wycinasz do miejsca lub wybrany fragment. Brakowało mi (nie odnalazłem) np. możliwości gromadzenia wyciętych fragmentów tak aby potem można by było je posklejać w wybranej kolejności. Co ważne nie potrafiłem znaleźć narzędzi do łączenia efektami. Gdzie one są w menu np. Xpressa ? Instrukcji do programów w necie nie odszukałem. Dla mnie za trudne dojść samemu.

Potem przypadkowo przetestowałem MPEG Video Wizard DVD i przy pomocy instrukcji udało mi się powycinać i posklejać efektami clipy w jedną całość. Wygląda ok.
Poza jednym ale. W efekcie końcowym daje się zauważyć miejsca łączenia dwóch sąsiadujących clipów efektem. Na początku i końcu efektu obraz lekko drży ( coś jak małe szarpnięcie).

Czy jest to związane z dekompresja w miejscach łączenia clipów czy jest to wada programu?
babarek jest offline   Odpowiedz cytując ten post