CERBERUS P 6331-4A
Zdecydowalem sie w koncu napisac o tym zjawisku na forum. Otoz, po wylaczeniu przyciskiem (tym z tylu) routera, zawsze zmienia mi sie na LowID w eMule. I niby wszystkie ustawienia sa identyczne bo sprawdzam, a jednak cos sie sypie. Pozniej zeby przywrocic HighID, musze sie niezle napracowac. Trwa to zazwyczaj kilka godzin zmieniania ustawien, resetowanie calkowite routera. Nie mam juz sil. Nie mam pojecia co sie dzieje gdy wylaczy sie modem i wlaczy ponownie zmienia sie na LowID. Juz mam tak dosc tego routera, ze najchetniej wyrzucilbym go za okno. Kiedys nawet spisalem poprawne ustawienia na ktorych router dzialal zawsze na HighID. Tak tez zawsze go ustawiam ale niestety HighID nie pojawia sie od razu, tylko trzeba mieszac i mieszac i mieszac i dopiero wskakuje HighID. Moze ktos z was wie co jest przyczyna wskakiwania LowID po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu routera? Bo to jest jakas paranoja! Prosze o pomoc.
Wklejam ustawienia na ktorych router chodzi w HighID, ale niestety teraz mam tak wszystko ustawione i jest LowID.
CERBERUS P 6331-4A
------------------
192.xxx.x.xxx
Prawid***322;owa konfiguracja Pentagram Cerberus P 6331 4A dla eMule:
1. Zresetowa***263; router do ustawie***324; fabrycznych! Tzw. DEFAULT, przycisk na tylniej cz***281;***347;ci routera.
2. W menu Interface Setup -> Internet:
W tym menu interesuje nas tylko:
Username: <- Wpisujemy nazw***281; u***380;ytkownika (LOGIN), przydzielon***261; przez naszego us***322;ugodawc***281; internetowego.
Password: <- Wpisujemy has***322;o przydzielone nam przez us***322;ugodawc***281; internetowego.
Zatwierdzamy: SAVE u do***322;u menu!
2. W menu Advanced Setup -> Firewall:
Firewall: Disabled <- Ustawiamy
SPI: Disabled <- Ustawiamy
3. W menu Advanced Setup -> NAT -> Virtual Server:
Rule Index: <- Najpierw ustawiamy 1 czyli TCP
Start Port Number: <- Tu wpisa***263; numer portu TCP z programu eMule
Start Port Number: <- Tu wpisa***263; ten sam numer portu TCP co powyrzej
Local IP Address: <- Tu wpisa***263; adres IP przydzielony fabrycznie po resecie routera.
Nasz adres IP mo***380;na sprawdzi***263; w menu:
Interface Setup -> LAN:
Starting IP Address: xxx.xxx.x.xxx
4. Wykonujemy to samo co w punkcie 3. Z t***261; r***243;***380;nic***261;, ***380;e zmieniamy w polu: Rule Index na cyfr***281;: 2
Rule Index: <- Najpierw ustawiamy 2 czyli UDP
Start Port Number: <- Tu wpisa***263; numer portu UDP z programu eMule
Start Port Number: <- Tu wpisa***263; ten sam numer portu UDP co powyrzej
Local IP Address: <- Tu wpisa***263; adres IP przydzielony fabrycznie po resecie routera
Nasz adres IP mo***380;na sprawdzi***263; w menu:
Interface Setup -> LAN:
Starting IP Address: xxx.xxx.x.xxx
ORAZ USTAWIENIA:
--------------------------------------------------------------------------------
Rule Application Start Port End Port Local IP Address
1 - 32253 32253 192.xxx.x.xxx
2 - 47970 47970 192.xxx.x.xxx
--------------------------------------------------------------------------------
ORAZ USTAWIENIA:
ADSL Mode : ADSL2
ADSL Type : ANNEX A
To jest ju***380; wszystko czego potrzebujemy do HighID w eMule!
----------------------------------------------------------
WiFi Konfiguracja iPhone na Wi-Fi
Interface
Setup -> WIRELESS
SSID : ****
Pre-Shared Key : ****
Authentication Type : WPA2-PSK
Encryption : TKIPAES
Pre-Shared Key : (8~63 characters)
|