Cytat:
Napisany przez ed hunter
Ludzie! Wanted, to następny film komiks, ogląda się go z pełną premedytacją dla taniej rozrywki - i tu się sprawdza. Oglądając ten film nie spodziewałem się po nim niczego innego, a rozrywki z mocnym przymrużeniem oka mi dostarczył  kolejny komiks...
|
Też siadając do takiego filmu nastawiam się na niezobowiązującą rozrywkę. Nie szukam tu ambitnego kina, bo to by źle świadczyło o mnie, a nie o twórcach. Ale jak z minuty na minutę serwowane mi są już głupoty przekraczające wszelkie granice, na dodatek zrobione w nieciekawy sposób, to trudno mi to pozytywnie oceniać. Bo o czym tak naprawdę miał być ten film? O 'podkręcanych' kulach? Ok, ten motyw akurat specjalnie mnie nie drażnił. Już bardziej
spoiler! wytrenowanie życiowego nieudacznika w sześć tygodni na seryjnego mordercę i to najlepszego ze wszystkich. Ludzie..
A obejrzałem to, bo generalnie lubię filmy typu, gdzie ktoś nagle zaczyna w jakiś sposób zmieniać swoje życie. Ale ten zrobiony był (w mojej ocenie) beznadziejnie, a kilku dobrych aktorów go nie uratowało..