Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.01.2003, 20:24   #10
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wypowiem się może tylko na temat DVDXCopy - gdyż znam go z autopsji .

Na poczatek o wersjach tego softu .
Było ich kilka ,każda ze starszych wersji 1.1 ,1.2 posiadała pewne niedociągnięcia ,które uwidaczniały się podczas dzielenia konkretnych tytułów DVD .Wygladało to mniejwiecej tak :
- film X podzielił się na dwie częsci działał prawidłowo
- film Y podzielił się na dwie częsci i podczas odtwarzania uwidoczniały sie problemy typu - zatrzymywanie się odtwarzania w roznych miejscach filmu .
Masę tych bładów zostało poprawionych w wersji 1.3 - polecam .
Dopiero tym programem rozbiłem w ramach testu na dwie płyty film "Matrix" ,który działa perfekcyjnie .
Z moich eksperymentów z tym programemem ,mając na uwadze późniejsze odtwarzanie materiału na odtwarzaczach przenośnych doszedłem do wniosku iż najbezpieczniej jest :
- aby pierwesza część filmu posiadała całość menu ,reportarze itp
- druga zaś bez menu z samą drugą częścią głownego filmu .

Przy ustawieniach "defaultowych" programu ,właśnie taka opcja brana jst pod uwagę (wersja 1.3) .

Co do korekt w plikach sterujących (ifo oraz bup) program DVDXCopy radzi sobie znakomicie ,przez co korzystanie z programów typu "IfoEdit" staję się zbędne .
Na cztery tytuły ,wszystkie cztery zostały podzielone i co najważniejsze - wypalne na płytach DVD odtwarzają sie perfekcyjnie .

Nieznaczy to iż jakimś nowszym tytułem DVD znów DVDXCopy może mieć problemy dotyczące błednego wpisu w plikach sterujących ("ifo") .
jaro.

Ostatnio zmieniany przez januszp : 21.01.2003 o godz. 20:26
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post