Dyskusja: Bios Yamaha crw-f1
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.01.2003, 21:36   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Mozliwsc wyboru predkosci 24 i 32 wprowadza jush bios 1.0d oraz późniejsze bo zapewne sa one komatybilne wstecz tzn nastepny ma poprawki które wprowadzały poprzednicy.

Chmm co do gwarancji - w sumie to oficjane BIOSY z oficjalnej strony wiec nie powoduja utraty gw ale jak sie cos spierniczy podczas upgradu to pewnie jest traktowane jako awaria z winy uzytkownika.

Czy zmieniac

Powiem Ci tak - jestem za tym zeby nie zmieniac BIOSÓW bez potrzeby mimo np tego ze wyszło jush 10 kolejnyc poprawionych.

Robic upgrade TYLKO gdy np sprzet nie wykrywany jest np przez płyte główną bo ta ma za stary bios / np ja dopiero po 3 latach uzywania mojej płyty głównej zmieniłem w niej bios bo nie rozpoznawał dysków wiekszych niesh 65gb /

Jesli chodzi o zmiane biosu w tej YAMASZE to wg mnie warto poniewaz poprawki które ten bios wprowadza przyczyniają sie do ulepszenia pracy uzadzenia.

PAMIETAJ Ze ROBISZ TO NA WŁASNA ODP I JAK NIE JESTES PEWIEN ZE SOBIE PORADZISZ TO ZLEĆ TO KOMUS KTÓ SIE NA TYM ZNA EW IDZ DO JAKIEOS SERWISU KOMP NIECH ZROBIA TO DLA CIEBIE
Laser jest offline