Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.11.2008, 21:00   #8
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
stałem się posiadaczem HD642JJ i jestem rozczarowany niestety, przyznam że byłem pod wrażeniem tego testu tutaj

potwierdza się jednak opinia, która jest na komputroniku :
Cytat:
To BYŁ bardzo dobry dysk, obecnie jest to tylko dobry dysk. Samsung pod stałym oznaczeniem sprzedaje różne dyski, od końca sierpnia są to modele cięższe o 70 gramów, najprawdopodobniej jeden talerz więcej. Różnic jest też więcej: inna elektronika, odlew, łożyskowanie talerzy a także odmienna taśma zasilająca silnik. Bardzo dziwna jest też zmienność (co najmniej 4 różne w ostatnim półroczu) czcionek na nalepce. Oczywiście prędkość przesyłu proporcjonalnie mniejsza.
jak dla mnie ten model ma 3 talerze (oznaczenie 1F_3D)

posiadam również HD322HJ i jest on znacznie szybszy, cichszy, ma lepszy czas dostępu i jest nawet lepiej wizualnie wykonany ...

ostrzegam więc potencjalnych nabywców aby uderzali w mniejszy ale znacznie lepszy HD322HJ

krótkie porównanie tych 2 dysków :

wygląd :

testy :

różnica 78 do 95 MB/s jest z lekka mówiąc - KOLOSALNA

pozdrawiam

ps. mam również prośbę do osób które posiadają starszą niż datowaną na 2008.09 wersję tego dysku aby w miarę możliwości zamieściły screen z jego wyglądem ...