Witam;
raz jeszcze chciałbym poruszyć kwestie przegrywania/odzyskiwania plików z uszkodzonych CDrek. Wiem że było to wielokrotnie pisane, ale przeszukałem wszystkie posty i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu
Generalnie chodzi o filmy. Objawy są takie, że przy kopiowaniu na dysk zacina się w którymś procencie (np. w 71 albo przy 100%). Jeśli próbuję przegrać film z CDROMu [LiteOn 52X] to po prostu stoi tak i mieli, jak mu się nie wysunie płytki to potrafi tak stać na tym procencie nawet kilkanaście minut (do 25 - dłużej nie miałem cierpliwości czekać

).
Jak kopiuję nagrywarką [Teac W524E] to po kilku minutach bezskutecznego "mielenia" kończy przegrywanie, ale plik jest przegrany tylko w części i nie nadaje się do użytku (do oglądania).
Próbowałem przegrywać programami właśnie takimi jakie są opisane w tych wszystkich postach: BulletProof File, BadCopy Pro, CDRoller i niestety jest dokładnie to samo, tzn. zacina się w pewnym miejscu i nic...
Po odrzuceniu tych opcji próbowałem zrobić obraz Clonem, ale niestety:
1. przy ustawieniu omijania błędnych sektorów odzyskany plik różni się wielkością od oryginału, a co za tym idzie jest nie do użytku (próba otworzenia go kończy się komunikatem błędu

)
2.

ustawiłem więc korekcję sprzętową i wyłączyłem omijanie błędnych sektorów; rezultat był taki, że po pół godzinie skrupulatnego wyliczania mi 240 zesputych sektorów odzyskałem co prawda plik i co ciekawe miał identyczny rozmiar, ale i tak nie dało się go otworzyć!!
Próbowałem nawet
UMYĆ płytkę, ale czyszczenie, mycie, przegrywanie różnorakimi proggsami nie daje nic.
Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać, PLEASE HELP ME!!!
Pozdrawiam