Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.11.2008, 15:45   #474
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Właśnie mam takei same odczucia. Po całej nocy ładowania z akku 10 zdjęć podczas gdy po ładowaniu w BC ze 200...
Do tego po kilku ładowaniach w taniej ładowarce procesorowej akku zaczynają się bardzo grzać podczas ładowania.
Coś z nimi nie tak się robi - pomaga opcja refresh z BC.
Czyli widać, że nie tylko ja mam takie obsewacje Miałem już dwa egzemplarze - pierwszy przez 8-9 miesięcy był OK - nawet pamiętam, jak ją tutaj na Forum polecałem komuś - bo byłem z niej zadowolony (z tym, że wtedy rzeczywiście trochę mniej ją używałem). Później natomiast zaczęła właśnie przegrzewać aku, po 14-15 miesiącach już szkoda mi było marnować akumulatorki - kupiłem znów taką samą i nowe akumulatorki - ta działała ok przez kilka miesięcy - teraz ma prawie dwa lata i ze starszymi aku ma wielki problem żeby je naładować - jedynie stwierdziłem, że jak zostawiłem w niej aku na 10-12 godzin to lepiej je naładowała. Chciałem ją nawet reklamować ale jakoś nie miałem siły na odsyłanie itp.

@romanesco - wiem, że może nie tak długo - ale według zapowiedzi sprzed miesiąca już powinny być w Polsce - teraz znów o styczniu/lutym się mówi ... a po drugie - kupiłem 2 aku Sanyo Eneloop - zrobiłem na nich prawie 500 zdjęć (bez lampy) ... i teraz jadę na starych bo mi szkoda je wkładać do tej ładowarki bo może je popsuć (przeładować/zagrzać itp). Więc dylemat jednak mam ...
Aha - i jeszcze jeden powód - planuję na poważnie zakup nowej cyfrówki - więc porządne (czyt. pewne) zasilanie i ładowarka by się przydało

Pozdrawiam i dzięki (mimo wszystko ) za wypowiedzi - troszkę się pocieszyłem, bo myślałem, że tylko ja mam takiego pecha do różnego sprzętu dziś kupowanego ...

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post