Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2008, 17:11   #1988
krajak
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.11.2008
krajak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kupno nowej nagrywarki DVD do odczytu i zapisu...

Hej

Niedawno mi poszła moja nagrywarka dvd LG, nie wiem, jaki konkretnie model, ale wiem, że już się raczej nie zdecyduję na Lg...
Pewnie się zużyła, bo podczas nagrywania wyskakiwaly jakies bledy a podczas odczytu nic sie nie dzialo

Mam niemiłe wspomnienia jeśli chodzi o odczyt płyt w tej nagrywarce. Niemal od samego początku miała problemy z odczytywaniem troszke starszych i porysowanych płytek (CD, no i DVD też), gdy stary Samsung (tylko czytnik DVD) raczej nie mial problemu z tego typu operacjami, no ale biedak też dokonał żywota i muszę kupić coś nowego.

Zależy mi na nagrywarce, która będzie miała jak najlepszy odczyt no i również zapis

Jako, że usłyszałem, iż nie ma takich uniwersałów zastanawiam się nad kupnem 2 nagrywarek (jednej do zapisu, drugiej do odczytu) ale słyszałem też opinie, że mija się to z celem. Proszę o Wasze opinie.

Aha i mam jeszcze stara plyte glowna, ktora niestety ma tylko zlacza ATA i mam dylemat czy bawic sie w przejsciowki itp. czy jednak kupic cos z wejsciem na ATA?

Jeśli chodzi o zapis to słyszałem, że najlepszy jest Pioneer. Ale jaki model?
Nie mam także żadnego rozeznania jesli chodzi o odczyt płyt, która nagrywarke wybrać. Słyszałem, że najlepsze są Samsungi, ale nie znam żadnego modelu. Bardzo bym Was prosił o podanie konkretnych modeli, które maja najlepszy zapis oraz odczyt plytek porysowanych, starszych etc.

Bardzo Was proszę o pomoc w wyborze nagrywarek lub też nagrywarki jeśli by taka istniała. Cena do 200zł

Pozdrawiam!
krajak
krajak jest offline