Hej
Potrzebuję napędu gł. do
odczytu płytek (zarówno CD, jak i DVD, często starszych, porysowanych)
Poczytałem trochę w internecie i zdecydowałem się kupić Samsunga jakiegoś (na ATA)
Nie ukrywam, że pomogły mi w tym mini testy na CDRinfo
Chciałem kupić Samsunga SH-202H, ponieważ z mini testu wynika
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/testy...2h/strona1.php
, że ma on niemal perfekcyjny odczyt płyt.
Ale ma też dwie wady:
1. Nie jest już praktycznie dostępny (szukałem kilka godzin i nigdzie nie znalazłem)
2. Nie posiada LS (przyznam, że przydałby mi się ten patent, bo planuję kiedyś w przyszłości kupić Pioneera 115D albo 215 do nagrywania, a nie posiadają one tegoż wynalazku
Dlatego chciałem się dowiedzieć co myślicie o modelu: Samsung SH-S202N ?
Przyznam, że wolałbym właśnie tego Samsunga, ale nie wiem, jak u niego z odczytem.
Przymierzam, się do jego zakupu, ponieważ wyczytałem, że jest to ta sama nagrywarka, tylko z funkcja LS, a ponadto można ją jeszcze zdobyć.
Czy obie mają tak samo dobry odczyt? Mógłby ktoś rozwiać moje wątpliwości? Pytam, ponieważ nie ma testu tego napędu.
---------------------------------------------------------------------
2-ga część posta
Nagrywarki do nagrywania
Wybór pomiędzy nagrywarkami
Pioneer 115D oraz
Pioneer 215.
Która lepsza, co wybrać? W tym przypadku nie ważne czy ATA czy SATA. Bardzo Was proszę o pomoc, bo z mini testów nie udało mi się tego wywnioskować i nie jestem w stanie sam podjąć decyzji.
Chyba, że macie inne, lepsze propozycje niż te 2 modele Pioneera, które podałem? W takim razie bardzo proszę o podanie innych, lepszych propozycji nagrywarek do wypalania płyt (oczywiście zarówno CD, jak i DVD)
---------------------------------------------------------------------
Bardzo Was proszę o pomoc i odpowidzi, bo już 2 tygodnie jestem bez napędu
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam!
krajak
PS Wiem, że może się wydawać, że mam skrzywiony pomysł na dwie nagrywarki, ale proszę o powstrzymanie swoich złośliwych uwag

Tym bardziej, że te napędy będą czasem przenoszone do innych PC