Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.12.2008, 14:17   #2000
krajak
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.11.2008
krajak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Widzę, że trochę tutaj sobie kpicie z mojej niewiedzy ale mimo wszystko dziękuje bardzo Panom za wykazanie choć odrobinki zainteresowania moim tematem

Jeśli chodzi o LS to wydawało mi się że można wypalać te rysunki na nagranej juz plytce (w koncu to jest inna strona nosnika), jesli sie myle to przepraszam w takim razie. I proszę o poprawienie mego błędu.

Wiem, ze macie pełno takich tematów, ale bardzo Was proszę o konkretną odpowiedź na mojego posta.

*Jaki napęd do odczytu DVD i CD (często starszych i porysowanych) - ATA
Czy ten Samsung SH-S202N pod względem korekcji ustępuje swemu starszemu bratu SH-S202H ?
I czy w specyfikacji Samsunga SH-S202N jest jakiś błąd, czy on ma naprawdę aż 600000 h (sześćset tysięcy godz.) MTBF? Sprawdzane w kilku źródłach.
Inne nagrywarki mają wartości podawane w dziesiątkach, a nie setkach tysięcy MTBF. Proszę o rozwianie moich wątpliwości.
Czy może, jeśli napęd ma służyć tylko do odczytu to lepiej kupić jakiś DVD-ROM? Wie może ktoś, jaką korekcję błędów ma ten model Samsunga podany przez x45gf? - http://www.allegro.pl/item494758973_...arny_bulk.html

*Jaka nagrywarka do zapisu płyt? - może być SATA albo ATA - bez różnicy

Proszę o podawanie pozycji, które są jeszcze dostępne w sklepach (najlepiej na allegro)

Bardzo Was proszę o jak najszybszą pomoc, bo juz ponad 2 tygodnie nie mam żadnego napedu, a jest mi on bardzo potrzebny.
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
krajak

PS Jeśli tylko będę mógł się jakoś odwdzięczyć na pewno to zrobię

Ostatnio zmieniany przez krajak : 02.12.2008 o godz. 14:38
krajak jest offline