Odswierze moze "kotlet", ale jestem w sytuacji kupic: PS3 czy X360? Po przeczytaniu postow, dostalem obraz PS3 jako konsoli "przekombinowanej" i X360 jako zlotego srodka. Do tej pory bylem szczesliwym uzytkownikiem PS2 i musze powiedziec, ze ta konsola przyciagnela mnie grami typu jRPG typu FFX, Dragon Quest 8 itd itp.. Posiadam dosc mocny komp, ktory bez problemu radzi sobie z nowymi tytulami i wlasciwie nie oczekuje od konsoli zeby ciagnela tytuly, w ktore moge zagrac na piecu. Z lektury poprzednich postow wyluskalem info ze FFXIII ma sie pojawic takze na X360 czy to znaczy ze lepsze tytuly jRPG wychodza tez na ta platforme ? Moze inaczej, wyobrazcie sobie czlowieka ktory gral w tytuly taki jak:
- FFVII - FFXII (bez XI)
- Tekken 4,5
- Dragon Quest 8
- Valkyrie Profile 2: Silmeria
- Rogue Galaxy
- Soul Calibur 3
- Silent Hill (juz nawet nie kojarze w ktore czesci gralem ale kazda super)
i w tego typu gry mam zamiar grac na zakupionej konsoli tylko w lepszej oprawie graficznej i dzwiekowej. Zupelnie nie interesuja mnie gry typu GTA czy MGS, nie moj klimat. Czy znajdzie sie madry, ktory powie "tobie moje dziecie jedynym slusznym wyborem jest ..."

.
I jakby ktos sie zlitowal i udzieli takiej odpowiedzi to bylbym wdzieczny takze za informacje jaki typ konsoli kupic czyli jak X360 to np wersje CORE/ELITE/CZY_JESZCZE_INNA albo jak PS3 to z dyskiem 60gb i z padem takim albo innym

. Ah i ostrzezenia typu nie kupuj w Mediamarkt albo w Saturnie tez sie przydadza jak macie jakies przeciwwskazania.