Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.01.2003, 11:09   #6
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Włąsnie w tej chwili mam w napedzie płyte z filmem która jest zwalona pod sam koniec ... próbuje BadCopy Pro ale cos czuje ze nic z tego nie wyjdzie ... jesli ktos by miał jakies sugestie to prosze sie o podzielenie nimi....
Witam

I jak, powiodlo sie? Mam pewne sugestie, ale obawiam sie ze raczej sa to rozwazania czysto teoretyczne i faktycznie chyba jedynym wyjsciem - jak podaja koledzy - bedzie skombinowanie dobrej kopii filmu

Ale do rzeczy:
Ja mam rowniesh tak jak ty plytke zwalona pod sam koniec - wysypuje na 100%. Zrobilem tak:
***8226; odpalilem BadCopy i puscilem filmik z nagrywary
***8226; po okolo 10 minutach mielenia przy samym koncu wywalilo mi bluskrin ze "nie mozna czytac z napedu dyskow G:"
***8226; mimo to jednak BadCopy stwierdzil, ze 99,9% file'a zostalo pomyslnie odzyskane (sic!) ^_^
***8226; po zapisaniu na dysk plik mial taka sama dlugosc jak oryginal, ale proba obejrzenia go przy pomocy SubEdita skonczyla sie fiaskiem: komunikat "brak odpowiedniej kombinacji filtrow do zrenderowania strumienia" -- to samo w WMP; zreszta SubEdit korzysta z WMP
***8226; natomiast udalo mi sie otworzyc AVIka w VirtualDubie, tylko plul sie cos na poczatku ze strumien audio jest cos nie taki jaki powinien byc i przekonwertuje go
***8226; no i niestety tutaj wystepuje kolejna lipa, poniewaz przy zapisywaniu do XviD'a po okolo 7500 klatkach dub zatrzymuje sie wyswietlajac komunikat: "bad audio stream data" czy cos takiego i konczy proces

Nie znam sie niestety na tyle na VDubie i na AVIkach zeby stwierdzic czy da sie cos takiego odzyskac, ale podejrzewam ze nie.

Tyle sugestii...

Pozdrawiam
raven66 jest offline