Cytat:
Thoom napisa***322;(a)
5. Rzeczywiście, tak jak wcześniej pisał Harry, po wgraniu nowego biosu, pracuje tylko zielona dioda, sygnalizując odczyt dokładnie tak jak pomarańczowa, natomiast sygnalizacja zapisu pozostała bez zmian. Podczas bootowania systemu obecność urządzenia także sygnalizuje dioda zielona zamiast pomarańczowej. Ten bios pomarańczowej diody nie używa, dlaczego - nie wiem, może Harry coś wymyśli.
6. W specyfikacji biosu 1.12 jest zaznaczone, że udostępnia on nagrywarce prędkość nagrywania CDRW 24x, ale raczej chyba zapobiega zapisowi na płytach CDRW x24 (nie wiem co ma oznaczać tutaj słowo "prevents" - zapobieganie zapisowi z prędkością 24x, czy wogóle zapobieganie zapisowi na płytkach CDRW 24x. Niestety nie mogłem przetestowć, ponieważ nie posiadam płyt CDRW pozwalających na taką prędkość zapisu. Może Harry gdzieś dorwie takie płyty, bo ja nie wiem gdzie je można zdobyć, jakoś ich nie widziałem, nawet na giełdzie w Warszawie.
|
WItam

Z diodami spróbuję zawalczyć dzisiaj

bo wczoraj nie bardzo miałem czas i chęci. Przypuszczam, że będzie możliwe użycie leda dwukolorowego... jeśli rzeczywiście będę zmieniał. Mnie osobiście aż tak bardzo nie przeszkadza ta jedna zielona

ale fakt, trochę denerwuje. Jednak o wiele bardziej wkurzyło mnie LG, które produkuje napęd z obsługą MR i UDMA, a później celowo go okalecza firmwarem... Właściwie to tylko jeden z wielu producentów uprawiających ten proceder... Ale co tam będziemy walczyć^_^ . Jeśli chodzi o płytkę CD-RW 24x, to w mojej nędznej mieścinie jeszcze nie ma. Podobno mają się pokazać na początku lutego...
Pozdrawiam