Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.01.2003, 18:42   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Teac W524E - wolny odczyt

Cytat:
Kranik napisa***322;(a)
witam

...CD-ROM mi ciagnie z predkoscia do 50x podczas robienia tych samych
obrazow, ale czasami musze uzyc nagrywarki (lepsza korekcja bledow,
szybkie omijanie blednych sektorow) i nie chce mi sie czekac pol dnia
az nagrywarka skonczy odczyt (no, moze troche przesadzilem ale w
dzisiejszych czasach 10 minut to kupa czasu...)
Spotkal sie moze ktos z takim problemem?
A moze te nagrywarki tak maja?
Wie ktos co z tym mozna zrobic?

z gory dzieki
i pozdrawiam
Kranu
Mam taka nagrywarke i zasuwa ile wlezie, w porownaniu z cdromem LG52x (juz wywalony w szafie) to demon szybkosci, dopiero z dvd toshiby 1712 wysiada (ale toshiba to 48x). Mysle ze jak robisz obrazy plyt to z pewnoscia z odczytem subkanalow i jeszcze piszesz ze z omijaniem blednych sektorow, otoz sam odczyt subkanalow znacznie zwalnia predkosc odczytu a wiekszosc cdromow po prostu tych subkanalow nie czyta no i do tego omijanie bedsektorow w ktorym mowiac otwarcie teac jest wolny, w tym akurat moje stare combo ricoha jest szybsze. Zeby zrobic porownanie to zrzuc te sama plytke bez zadnych opcji odczytu cdromem i nagrywarka, wtedy dopiero bedzie mozna glowkowac.