|
Witam
Cała przyjemność po mojej stronie. Kiedyś miałem badany poziom słuchu, częstotliwość graniczna nie była taka zła, ponieważ wynosiła około 19kHZ, lecz to było już jakiś czas temu. Zawsze coś mogło się zmienić na lepsze, lub na gorsze. Co do OGG to zgadza się świetnie nadaje się on jako dodatek, na przykład przy kompresji filmu na Divx jest to wspaniała alternatywa dla MP3. A co do formatu MPC to jeszcze nie miałem okazji dokładnie się z nim zapoznać, ale postaram się to nadrobić. Testowałem ostanio interkonekt wykonany z miedzi beztlenowej połączonej oplotem ze srebrem, przewód ten daje naprawdę ciekawe rezultaty szczególnie przy przenoszeniu wyższych częstotliwość oraz tworzy charakterystyczną przestrzenność dźwięku przy dobrej jego rozdzielczości sugerowałbym zapoznanie się z czymś takim choćby dla testów. Naprawdę ciekawy efekt chociaż sam pozostanę przy swoim dotychczasowym miedziaku z oplotem również miedzianym. Ostatnio planuję trochę podziałać w celu powiększenia mojej kolekcji utworów, mianowicie w mieście otworzyli wypożyczalnię CD, więc cóż tylko pożyczać i... Nie znam jeszcze dokładnie cen, ale myślę, że są one rozsądne. Nareszcie skończe z tymi niektórymi MP3, które zmuszony jestem odsłuchiwać. Widzę, że jesteś dobrze rozeznany w branży, jakie polecasz CD do wypalania muzyki. Słyszałem, że te z czarny spodem do tego się nadają, nawet kupiłem taki na próbę co prawda takiej sobie firmy (Akoss), jednak jestem ciekaw jak się sprawdzi. Zależy mi przedewszystkim na JAKOŚCI no i trwałość również byłaby porządaną cechą. Oczywiście wypalanie przy jak najniższej szybkości, najlepiej X2, ewentualnie X4. Acha jak zgrywam utwór to robię to analogowo, co prawda zajmuje to dużo czasu (w końcu prędkość X1), ale wydaje mi się, że warto.