Miałem KOLOSALNE problemy z odzyskaniem hasła na forum (baza danych się wam chyba sypie - cały czas database error) więc odpowiem z drugiego konta.
Po kolei i krótko.
Nie zmieniałem ŻADNYCH ścieżek - moje modyfikacje sprowadzają się tylko do edycji pliku LAUNCHELF.CNF - i jedyne zmiany to przestawienie TV MODE z 0 na 1 (albo odwrotnie - chcę utrafić tu na NTSC), zmianę wartości pozycji ekranu oraz przestawienie opcji INTERLACE na 1 (czyli chyba na ON). Tyle zmian. Nic nie mam zamiaru rozpowszechniać - zmian dokonać chcę dla własnego użytku z momim Samsungiem z serii 6 A656 który nie wyświetla LaunchELF'a v 4.12 w ustawieniu TV MODE na AUTO (który rzekomo jest jak PAL) mimo że TV jest kupione w Polsce.
Ponawiam pytanie bo nie doczekałem się odpowiedzi.
Co trzeba zrobić żeby ORYGINALNY iso z tym ELF-Pack'iem ZMODYFIKOWAĆ powyższą modyfikacją dosłownie czterech wartości pliku LAUNCHELF.CNF, następnie tym zmodyfikowanym plikiem LAUNCHELF.CNF nadpisać oryginalny LAUNCHELF.CNF w obrazie (który zakładam roboczo że na tym etapie już wiem czym (jakim programem) mam zgrać na dysk mojego kompa oryginalny obraz ELF-Pack'a w takiej postaci żeby było widać pliki abym mógł go tam wrzucić i nadpisać), a następnie wypalić zmodyfikowaną całość (jakim programem i przy jakich ustawieniach

) tak aby konsola rozpoznała ten wypalony i zmodyfikowany obraz poprawnie i żeby LaunchELF v 4.12 się odpalał z moimi modyfikacjami.
Ponadto:
W LaunchELF v 4.12 nie ma czegoś takiego jak ustawienie TV MODE: COMPONENT - jest tylko AUTO, NTSC, PAL.
LaunchELF v 4.12 nie ma domyślnego ustawienia na PAL, tylko na AUTO.
Na oryginalnym przewodzie coposite do PS2 LaunchELF v 4.12 się odpala i obraz widać - choć wygląda jak qupa - dlatego chce z tego programu korzystać na komponencie - a nie bawi mnie - za każdym restertem konsoli - reczne przestawianie tych ustawień, przełącznienie kabla z composite na component, przełączenie źródła na telewizorze i ładowanie HDloadera.
Reasumując - chcę obraz zgrać na dysk (czym? jakie ustawienia ?), zmodyfikować i podmienić pliki, nagrać ponownie (czym? jakie ustawienia ?), i odpalić na konsoli tak żeby zadziałało.
Mam nadzieję że tym razem wyraziłem się dostatecznie jasno.