Vizzard odpowiedziałeś jak chyba zwykle z tego co zauważyłem, rzeczowo i obszernie.
Co do prędkości może nie wyraziłem się precyzyjnie, przy nagrywaniu niech sobie hałasuje, chodzi mi raczej o pracę w odczycie, zwłaszcza kiedy max. transfer nie jest wymagany, np. podczas odtwarzania filmu z płyty DVD. strasznie wszystkie napędy LG które do tej pory miałem mnie pod tym względem wkurzały, oczywiście można to poprawić tym programikiem dvd speed chyba sie to nazywało czy coś takiego, ale tym razem chciałbym napęd który sam by się był w stanie zatroszczyć o ten temat.
jeśli chodzi o interpretację - spróbowałem się sposiłkować tematem Mich@ł-a "Nero CD/DVD Speed - odczytywanie wyników" i wygląda mi na to że wyniki tego ASUSa jakoś strasznie nie odbiegają od tych Pioneer-a 115, czy może się mylę? nie mam za bardzo punktu odniesienia bo nie siedzę w temacie tak jak niektórzy z Was, ale widzę że raczej mieszczą się w normach które w tamtym temacie są przedstawione jako dopuszczalne, zgadza się?
Te Pioneery 215 są już praktycznie nieosiągalne, a ten model 216 z tego co czytam już tak dobry nie jest. Czy ten Asus to dobry wybór? I czy ktoś może powiedzieć jak wygląda kwestia wypalania płyt DL na Asusie, czy nie będzie stwarzało problemów?
Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 16.12.2008 o godz. 22:15
|