hieh
brzuszki - to byl przyklad przerysowania... bo mozna w ten sposob sprawdzic aktywnosc roznych obszarow mozgu - brzy braku innych bodzcow da si zauwazyc wielka zagodnosc wynikow z podawanym bodzciem... ale to serio przekret
audiometr pokazal mi przy badaniu jakie rodzince mi zerobili przy okazji szkoly muzycznej ze jestem gluchy jak pien

i od tamtego czasu jakos nie mam przekonanai do tej maszyny - bo malo brakowalo a szkole by sobie darowano - od kiedy mam dostep na uczelni do najrozniejszej aparatury para-akustycznej wole test 'na sluchawki'...
heh w takie zabawki jak kabelki z miedzi beztlenowej itp mnie nie stac - niestety jade na uszkodzonych kablach pomiarowych - parametry maja swietne ale ile mialem problemow z wtyczkami (TNC zamineic na jinch'e), zreszta moj sprzet jest rodzajem radosnej tworczosci wlasnej i skladanki przypadkowych dosc elementow - jak zaczen na powaznie zarabiac - moze juz za rok - to powymieniam niektore elementy
teraz plytki - ja (jak i kilku innych juz przekonanych forumowiczow) uzywam do audio esperanz black lub verbatimow pastel - tylko wtedy kiedy blackow juz nie mam - akkosy sa plytami ktore wielu ludziom nerwow napsuly - model 24x byl 'flagowym gniotem'...
jesli jestes bardzo napalony na jakosc i trwalosc (szczegonie to drugie) to sa jeszcze plyty hi-end - kodaki gold, maxell - w polsce trudno je dostac - ale czasem sa... kiedys w tescie na hydrogenaudio SWIETNIE wypadly philipsy classic - ale mam wrazenie ze to bylo zbyt dawno zeby sie tymi wynikami sugerowac
zgrywam jednak EACiem - do nagrania analogowego dochodza jakies szumy z karty i z kabla (rozumiem ze chodzi ci o zgrywanie ze stacjonarnego cd) - w plycie audio nei ma magii ktora by mogla sprawic ze komputerowy odczyt eac'eim jest gorszy niz stacjonarnym cd'kiem - secure mode, c2 - czasem plyta jak ostro porysowana robi sie 2 godziny - ale warto
jesli mieszkasz w jakims duzym miescie rozejazyj sie po bibliotekach - u mnie w wawie sa 3 (co najmniej - wiecej nie znalazelm) bibliteki ze swoaj skromna kolekcja cd - no i w narodowej mozna posluchac - w kazdej ok 200-300 plyt - rozpietosc materialu ogromna bo to dary wypozyczalnia CD? kiedys w wawie bylo cos takego... ale przerobili szybko na sklep z zadka muza - chyba duzo bardziej oplacalne... sam tam chodze jak mam nadmiar gotowki... jak bedziesz sie do wawy wybieral to podam namiary