Tutaj jest topik z oficjalnymi releasami (bo są i nieoficjalne niestety):
>>
http://psx-scene.com/forums/freevast...-releases.html
---
Cytat:
[...] czytalem ze jest problem z R3 i powinno sie wgrac nowy soft a dokladnie ripper navi [...]
|
Nie chciało mi się "czytać linku", ale od razu mogę Ci napisać, że to głupota. RNavi to zwykły launcher aplikacji, na dodatek jeszcze nie spakowany i musiałbyś napisać INSTALL.CNFa do swojego HDA. W dzisiejszych czasach to kawałek śmiecia i nawet sobie tym głowy nie zaprzątaj.
---
Do Rippera nie wgrasz fw dla Matrix Infinity. Ostatni z fw do Ripper 3.42u (zakładając, że tak jak Trilu pisał: masz zwarte "odpowiednie dwa" punkty) to 3.5 (wyszedł też mały Ripper 3.5 z tym softem, więc to trochę może dezinformować).
A tak BTW: to strasznie kiepsko masz tego chipsa przylutowanego (tak, to Ripper 3.x). Jakość połączeń pozostawia
bardzo wiele do życzenia. Nie wspominając już nawet o tym co koleś zrobił z padami... Zupełnie jakbym to ja lutował
---
FreeMcBoot to coś w rodzaju exploitu. Instalujesz to na karcie i po włączeniu konsoli odpali się zhakowany OSDSYS (PS2 Browser), pod który możesz przypisać sobie nawet i sto programów, które znajdują się na mc?:/ albo mass:/. Świetna sprawa - ma swoje wady, ale do kogoś kto nie chce lutować chipa, albo ma martwy laser to idealna sprawa.
PS2 nie ma żadnych kości flash. Bios jest na ROM, więc... Inaczej komu potrzebne by były exploity i modchipy? Hakowałoby się fw i zastępowało oryginalny: coś jak jest obecnie na PSP i jak będzie w przyszłości na PS3.
---
W tutorialu interesuje Ciebie tylko strona z przygotowaniem plików (ale i możesz to olać ;]). Skopiuj swoje save'y (inaczej je stracisz) na pendive'a, sformatuj kartę i po prostu odpal instalator, zainstaluj i połowa jest już za Tobą.
Potem na pendrive'a wrzuć uLE pod nazwą RESCUE.ELF (mass:/RESCUE.ELF) i przy starcie konsoli odpali się uLE z pendrive'a (sam, bez trzymania czegokolwiek ;]). Wtedy poprzerzucasz sobie resztę programów, które chcesz mieć na karcie pod dowolnymi nazwami w dowolnym miejscu - a we FMCB Configuratorze poprzypisujesz do nich ścieżki i pojawią się w menu PS2.
Cała filozofia.
---
Cytat:
ok zrobie dwie sesje
1. instalacja pod R3 czyli BOOT/BOOT.elf
2. instalacja pod MI czyli MATRIXINFINITY/MANAGER.ELF
|
Możesz, nie zaszkodzi. Tylko mam prośbę: używaj pełnych ścieżek jak nam coś przekazujesz bo można też dać taką nazwę pliku, a to już zupełnie co innego. ;]
->
mc0:/BOOT/BOOT.ELF
mc0:/MATRIXINFINITY/MANAGER.ELF