@piotrekyo
I co ja Ci na to poradzę? W tutorialu opisałem wszystko krok po kroku właśnie. Opis folderu install zajął całą jedną stronę. Opisałem co się tylko da i jak najprościej się tylko da.
Jeśli nie chce Ci się czytać albo nie potrafisz tego robić ze zrozumieniem (bez obrazy, zdaję sobie sprawę że są na świecie ludzie o umysłach wybitnie humanistycznych) to napisz w odpowiednim topiku na psx-scene.com request o kartę. Wpłacisz kilkanaście dolarów na konto i przyjdzie Ci karta do domu z wgranym FMCB. Niestety koszta wysyłki są dość spore, ale to i tak zawsze taniej i pewniej niż od cwaniaków z allegro.
@rafaln84
Jeśli już to TSOP Flash, a TOSP.
Jak potrafisz obchodzić się z lutownicą to śmiało bierz chipa - jest lepszy, wygodniejszy i w 100% kompatybilny. Jeśli jednak nie chciałbyś niczego lutować w konsoli to ze wszystkich trzech exploitów ten jest najlepszy.
"Wgrać pliki" tzn. zainstalować exploit, a to jest kilka operacji. Jedną z nich jest przygotowanie KELFa dla Twojej, konkretnej karty (mcid), modelu konsoli (DVDELF z EROMu) i/lub relinkowanie wpisu w tablicy mcfs do tych plików (inaczej dla grubych PS2 przy multi install nie starczyłoby Ci miejsca na memorce). Jeśli ktoś napisał o "wgrywaniu plików" w dosłownym tego słowa znaczeniu to widać, że nie ma pojęcia czym w ogóle jest ten "exploit".