|
Akurat mam takie szczęście, że mam dostęp do różnego rodzaju kabelków. Te najlepsze z miedzi beztlenowej są po prostu bezkonkurencyjne. Jeżeli natomiast chodzi o sprzęt to cały czas eksperymentuje. Mam kolegę w profesjonalnym sklepie muzycznym i testuje różny sprzęt. Ostatnio analizuję Odtwarzacze CD, możliwe, że znajdę sobie jeden z najlepszych, ale jeszcze nie wiem do końca jaki. Jeżeli natomiast chodzi o kolumny to akurat mam dostęp do stolarni, więc sam robię sobie całość. Tak samo akurat mam dostęp do hurtowni głośników, więc również z tym nie mam problemu. Uważam, że właśnie takie konstrukcje amatorskie osiągają jak najlepsze efekty, ponieważ stosuję w nich głównie elementy wysokiej jakości i tak w przypadku kolumn dwódrożnych stosuję kondensator Siemensa 4,7, kabel z miedzi beztlenowej na głośnik niskotonowy oraz ze srebra na wysoko tonowy (planuję tutaj wprowadzić jeszcze drobne modyfikacje). Zawsze najtrudniej jest mi dobrać odpowiedni bas reflex, lecz tutaj dużo zależy od własnych upodobań.
Jeżeli chodzi o płytki CDR to nie wypalam ich dużo, więc cena nie gra dla mnie jakiejś ogromnej roli (no chyba, że będzie to 10zł/sztuka), a jakość i trwałość jest dla mnie istotna. Niestety w Bydgoszczy nie mogę znaleźć sklepu bogato zaopatrzonego w płyty CDR. Będę musiał dobrze poszukać tych Kodaków Goldów i Maxelli. Jeżeli Eperanza Black dobrze się sprawuje to może zamówię płyty u producenta. Acha tak sobie przypomniałem, jak Esperanza Black nadaje się do nagrywania zwykłych płyt z danymi, czy jest równie dobrze jak w przypadku Audio?
Do tej pory do zgrywania używałem CDEX, ponieważ również oferuje niezłą jakość, jednak przesiądę się na EAC, dla próby.
Pozdrawiam