Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.12.2008, 00:22   #13
Trilu
Forumator

Data rejestracji: 15.02.2008
Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Rozumiem przez to:
Cytat:
Napisany przez podmiejski Podgląd Wiadomości
Chciałem spróbowac startować HDLa z memorki - po wgraniu na nią zgodnie z tym co w tutorialu różnych wersji HDLa on sie owszem - odpala i zachowuje jak normalnie działający HDL - wybieram grę z dysku, zaznaczam uruchom i ....na tym KONIEC.
,że startuje z MC i po odpaleniu wiesza się,musisz wgrać inną wersje HDLoadera ta którą posiadasz zapewne weryfikuje czy w napędzie znajduje się płyta.
Wgraj nowszą wersję,lub sam sobie spatchuj odpowiednio HDLoadera.

Cytat:
Co jeszcze (w domyśle może gdzieś powinienem umieścić plik .bin z płyty?....) powinienem zrobić by konsola bootowała się HDLem i żeby ten HDL działał?
Żadnego bina na kartę nie przenosisz, jak już to plik ELF,tutek zawiera wszystkie potrzebne informacje.

Cytat:
Jakim programem obsługiwac z poziomu Win dysk przeznaczony do pracy z PS2?
Program do obsługi dysku z poziomu PC to Winhiip ,dzięki niemu wgrasz gry na dysk Ps2 ,można również dysk sformatować.

Cytat:
Czy można np przenieść z dysku w PS2 na dysk mobilny podłączony do USB konsoli?
Gier nie da się przenieść z dysku IDE na USB ,oczywiście mówię o operacjach na konsoli.

Dysk wybierasz jaki sobie chcesz,byle pasował do wejścia w NA (lub nie ,ja miałem NA rozkręconego ,gdyż nie pasował do dysku marki Western Digital )

Cytat:
Kolejne pytanie: gdzie można stwierdzić jaki model PS grubej posiadam: wszędzie jest napisane ze model "V cośtam" - gdzie w PS jest ta informacja które V?
To znajdziesz między innymi na tej stronie,http://www.konsola.pl/faq.php?faq=2#15
Trilu jest offline   Odpowiedz cytując ten post