|
Jest bardzo prawdopodobne, że dzisiaj będę miał kolejną możliwość na przetestowanie na swoim komputerze karty Gainward 600. Wczoraj dokonałem uaktualnienia biosu płyty głównej (wcześniej miałem bios ze stycznia 2002 a teraz mam z lipca 2002). Czy możliwe, że ta zmiana biosu pozwoli karcie stabilnie działać? Przypominam, że wcześniej raz na parę razy karta działała - aż do wyłączenia komputera. Po ponownym włączeniu znów nie działała.
Spotkałem się z opinią, że ten brak działania może być spowodowany napięciami na płycie głównej czy na AGP. Jeśli chodzi o zasilacz, to wcześniej działały na nim 4 urządzenia - nagrywarka, CDROM i 2 dyski twarde. Obecnie pozostała tylko nagrywarka i jeden dysk twardy. Z Voodoo nie miałem problemów jeśli chodzi o zasilanie z zasilacza (spokojnie działało przy podłączonych 4 wyżej wymienionych urządzeniach). W związku z tym mało prawdopodobne wydaje mi się, aby to dziwne działanie Gainwarda było spowodowane niedoborem mocy zasilacza.
Jakiś czas temu miałem pożyczonego od kolegi GeForce'a 2 GTS - działał bez najmniejszych problemów.
Proszę o pomoc - mam nadzieję, że ktoś w końcu poruszy mój, wyjątkowo ważny dla mnie problem ;-)
|