Cytat:
Napisany przez podmiejski
[...] Nie za bardzo rozumiem o czym piszesz - nie wszystkie skróty rozumiem - no poza tym z gwiazdką :-) [...]
|
Ostatnie pytanie w linku, który podałem. Nie chcę Ciebie szokować, ale na świecie jest więcej systemów plików jak FAT32 i NTFS. ;P
Cytat:
[...] czy to znaczy że oznaczenia Ripperów 2,3 itp to oznaczenia softu?One się elektronicznie nie różnią? [...]
|
Ripper 3 ukazał się w trzech wersjach: 3.41 i 3.41u i 3.5. Tylko dwa ostatnie są upgrade'owalne i tylko pod warunkiem, że zewrze się odpowiednie punkty na chipie.
FW do R3 wyszły chyba tylko dwa: 3.42 i 3.5. Wgrywa się je po prostu wypalając gotowy, przygotowany przez ta grupę obraz.
No chyba, że mi się coś pomieszało. Dawno to już było.
Zanim jednak cokolwiek zaczniesz robić to musisz być pewien jaki modchip masz w konsoli. Można go tak uwalić na amen jeśli wgrasz "nie to co trzeba", więc...
@Trilu
Auto-boot oznacza: "wkładasz płytę i grasz". ;] A w Ripper2 gry z PSXa odpala się dwoma czy tam trzema resetami (nie sprawdzałem tego akurat bo mam jeszcze sprawnego PSXa, na pewno DVD-Video dwoma).
Z tego co wiem to wszystkie Rippery 3 miały auto-boot na każdy rodzaj kompilacji, czyli dla: PSXCD, PS2CD/DVD, CD-Audio i DVD-Video.