Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.12.2008, 09:53   #10
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
I znów problemy ... :(

Witam ponownie !

Niestety coś chyba jest nie tak z tą ładowarką - albo tymi akumulatorkami Technoline.
Otóż - wczoraj pierwsze ich ładowanie zakończyło się tak:
- najpierw 4 kanał 1337 mAh i 1,39 V
- pierwszy kanał 2,29 mAh i 1,4 V
- drugi kanał 2,72 mAh i 1,43 V
- i UWAGA - trzeci kanał - zakończyłem ręcznie ładowanie jak pojemność podawana wynosiła 2,91 !! mAh (aku 2700) - napięcie było 1,47 V - bałem się że się aku uszkodzi jak dalej będzie się ładowało
Czy to normalne - pomijam tą niską pojemność jednego z aku - bo to pierwsze ładowanie - ale fakt, że ładowanie w trzecim kanale nie chciało się zakończyć ??

A może to ma związek z tym - że jak włączam tą BC-900 to zauważam dziwną sytuację - na 1,2 i 4 kanale na krótki moment pojawią się jakieś wartości - np. 89, 88 i 35 - a na tym trzecim ... NIC !! Dopiero po chwili jak zaświecą się wszystkie segmenty dla testu to na wyświetlaczu 3 kanału jest jak w innych ?

Koledzy pomóżcie bo mnie coś bierze - czy trafiłem na uszkodzony egzemplarz ?? Oczywiście pytania są dwa - czy u Was w BC-900 też przy włączeniu nie wyświetla się nic na 3 kanale i czy spotkaliście się z sytuacją, że ładowarka ładowała znacznie ponad pojemność aku i nie chciała skończyć ??

Pozdrawiam

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post