Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2003, 18:53   #26
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla pewności, czy mamy na myśli te same nośniki dołączam odpowiednią fotkę ich okładek. A oto dane TDK z programu SMART-BURN:
Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine
ATIP Lead-in = 97m 15s 05f
Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f)
Disc Manufacturer maybe = TDK M-dye
SMART-BURN Speed Limit = 48X

oraz Memorex
Disc Type, Material = HSCD-RW, Phase Change
ATIP Lead-in = 97m 25s 30f
Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 73f)
Disc Manufacturer maybe = Memorex,InfoDisc
SMART-BURN Speed Limit = 12X

Nie twierdze, że mam racje, iż te nośniki powodują problemy (może akurat mam trefną serię), ale dlaczego np: mój LTR 48125W pali je prawidłowo z obojętnie jaką prędkością, a co najważniejsze rozpoznaje je (dotyczy RW Memorex).
Harry-Torun, dlaczego twierdzisz, że dla mnie najlepsza nagrywarka to taka, która jest najszybsza, przecież nigdzie tak nie napisałem, sam osobiście pale max x32 dla pewności i to mi starcza, no chyba, że CD AUDIO gdzie max dla mnie to x8, a najlepiej to x4. Cieszy mnie to, że nie stwierdziłeś u siebie takich problemów jak ja. Aby uwiarygodnić mój jak to nazwałeś TEST poszedłem do kuzyna, który ma palnik x32 z 2MB buforem. Podkręciłem mu ją biosikiem od IBM'a i co, kicha to samo. Zanim to zrobiłem myślałem, że to może wina mojego sprzętu, który posiada jeszcze 8MB i może to powoduje te problemy. Co dziwne na biosie oryginalnym od LG do x32 i x40 (obojętnie jaka wersja) wszystko chodzi pięknie, choć naturalnie nie ma MR i UDMA33. Dodam,że problemy są tylko z tymi płytkami inne jak wszelkiej maści verby, dysany, platinum i inne chodzą pięknie. Może to jednak wina płytek, tylko czemu Litek je pali ok.......? Pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
LG GCE-8400B z Mount Rainier i UDMA33 !!!-fotka.jpg  
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post