Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.01.2003, 19:24   #28
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.01.2003
Harry-Torun zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Ricki napisa***322;(a)

Nie twierdze, że mam racje, iż te nośniki powodują problemy (może akurat mam trefną serię), ale dlaczego np: mój LTR 48125W pali je prawidłowo z obojętnie jaką prędkością, a co najważniejsze rozpoznaje je (dotyczy RW Memorex).

Harry-Torun, dlaczego twierdzisz, że dla mnie najlepsza nagrywarka to taka, która jest najszybsza, przecież nigdzie tak nie napisałem, sam osobiście pale max x32 dla pewności i to mi starcza, no chyba, że CD AUDIO gdzie max dla mnie to x8, a najlepiej to x4.
W różnych palniczkach nie sprawdzają się różne płytki, ale nie można tego uznawać za regułę, ponieważ różnice w poszczególnych egzemplarzach zarówno między tymi samymi modelami nagrywarek jak i nośników są czasami dość znaczne. Do tego dochodzi różnorodność konfiguracji sprzętu, softu i "windowsów". Temat ocean i już wielokrotnie poruszany na forum.
Poza tym myślę, że odebrałeś mój post zbyt osobiście... Nigdzie nie napisałem, że dla Ciebie szybko znaczy itd... Użyłem sformułowania "dla większości użytkowników" (wystarczy poczytać posty, w znakomitej większości only speed, speed and one more time speed )i w zupełnie innym kontekście. Miałem na myśli, że ogólna pogoń za szybkością wśród konsumentów (czyli jak by nie patrzył nas) to woda na młyn dla producentów. Wystarczy, że palnik pali 48x i jest ok. A za jakiś czas post: jakeigo użyć softu do odzyskania uszkodzonych danych z płytki... a płytka przecież wcale nie porysowana...
Reasumując... Nikogo nie zmuszam ani nie nakłaniam za wszelką cenę do wgrania tego firmwaru. Opisałem tylko swój eksperyment i tyle. Po to stworzono chyba to forum. Prawda?
Pozdrawiam
Harry-Torun jest offline   Odpowiedz cytując ten post