|
Jak zrobic TV z monitora LCD?
Witam,
Potrzebuje porady odnosnie najlepszej metody zrobienia TV z monitora LCD. Moj monitor to HP L1950, na ktorego wejsciu D-SUB mam wpietego laptopa z karta AverTV Hybrid na slocie ExpressCard.
Jakosc obrazu z kablowki w tej konfiguracji jest cienka.
Dlatego zamierzam pominac laptopa i uzyc wolnego wejscia DVI-D w monitorze (chyba jest bez HDCP, bo w manualu monitora nic nie ma na temat HDCP). Jednoczesnie chce zachowac mozliwosc sporadycznego nagrywania programow TV.
Pomyslow mam kilka. A kazdy z nich ze sporymi watpliwosciami odnosnie wizji. Dlatego prosze o porady doswiadczonych ekspertow z forum.
Zaznaczam, ze z dzwiekiem sobie poradze. Wprowadze dzwiek na wejscie liniowe lub optyczne do SB Audigy 2 NX, ktorego posiadam.
Oto moje pomysly:
1. Nagrywarka DVD z tunerem analogowym TV, Philips DVDR5500 lub Samsung DVD-R155, podpieta wyjsciem HDMI do wejscia DVI-D monitora. Czy to bedzie dzialac?
2. Jedna z wymienionych nagrywarek podlaczona wyjsciem Component do wejscia DVI-D (uzywajaca odpowiedniej przejsciowki). Czy to bedzie lepiej dzialac niz w punkcie 1?
3. Wybrany tuner z HDD z oferty promocyjnej Cyfry+. Jego wyjscie HDMI do wejscia DVI-D monitora. Czy to bedzie dzialac? Czy kanaly HD nie beda wtedy wyswietlane na monitorze, jezeli monitor nie ma opcji HDCP?
4. Czy moj monitor przełknie sygnal analogowy na wejsciu DVI-D mimo, ze w manualu jest napisane o jego przydatnosci tylko do sygnalow cyfrowych?
Z gory dziekuje za pomocne uwagi.
|