Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.01.2003, 13:19   #10
oldgringo
old Member

Data rejestracji: 31.01.2002
oldgringo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Witaj Gringo,

Mam pytanie, czy posiadasz kartę Radeon9000, że tak negatywnie się o niej wypowiadasz? Czy tylko tak rzucasz słowa na wiatr, bo gdzieś, coś, ktoś napisał ?

A tak w ogóle, ATI nie robi ludzi w babmuko, ponieważ każdy wie, że 9000 jest słabsza od 8500, niewiele, ale jednak słabsza. Po prostu R9000 został stworzony po to, aby ludzie mniej zamożni również mogli się cieszyć kartą, która, jak za swoją cenę, ma doskonałe wyniki. I ATI tego nie ukrywa. Zaraz po tym , jak karty R 9000/9000Pro wyszły na rynek, każde medium trąbiło, że 9000 to ekonomiczna-tańsza wersja 8500. I, jak to udokumentowano w testach, bije na głowę GeForce'y 4 MX.
Niestety nie każdy wie że 9000 jest słabsza od 8500.Uważam że takie oznaczenie ATI wprowadziło tylko po to żeby ludziska kupowali nowsze karty które są niby lepsze.Jest to chwyt poniżej pasa.

Kartę 9000 kupił sobie do domu mój szef.Po tygodniu wylądowała w firmowym kompie, a on kupił 9500PRO.

p.s. Ja używam od 2 lat tylko kart ATI.I w domu i w pracy.I bardzo sobie chwalę.Nie zmienia to faktu że nieuczciwi sprzedawcy wciskają lamerom(czytaj mój szef) ciemnotę.Narka.