Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.01.2009, 12:47   #22
painkor
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.07.2002
painkor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam po jakimś czasie.
Dorwałem nagrywarkę i odtwarzacz BD.
Co pozwoliło mi na sprawdzenie jak to wszystko działa aż do samego końca.

No i nie do końca działało.
1-Ścieżki audio TrueHD.
Po zostawieniu tego dźwięku z filmem w tsmuxer,nagraniu 2 katalogów uzyskanych z kompilacji w w/w programie,nie było dźwięku w moim Sony s350 podłączonym do amplitunera z dekoderami HD.

Po małym poszukiwaniu w necie, okazało się, iż wystarczy po ukończeniu pracy w tsmuxer,wczytać tak otrzymany plik m2ts,do programu tsremux,zaznaczyć wszystkie ścieżki ,output format jako blu-ray i dać remux.
Uzyskane 2 katalogi nagrać w nero/imgburn UDF2.5 i piękny napis TrueHD świeci się nam w amplitunerze.

2-Mały problem z odpowiednim wyliczeniem wielkości pliku Video,w celu rekompresji go,i zmieszczeniu na płycie 25GB razem z jakimś audio.

Moja metoda wyglądała tak:
-demuxowałem audio,video(samo) zapisywałem do m2ts.
-od 22.900 odejmowałem wielkość audio,a uzyskaną wartość wpisywałem w RipBocie..a tam to już normalnie(z tym że wprowadziłem własny profil,4.1 i zmiana max buffer i bitrate na 50.000)
Po kilku godzinach otrzymuje plik video,łacze w tsmuxer z audio i...plik jest za duży...
Okazało się iż...wina jest po stronie pliku audio.
Jeśli np TrueHD zdemuxuje ..otrzymam plik z rozszerzeniem ac3..o wielkości powiedzmy 3.200GB.
Jednak jeśli zamiast opcji demux w tsmuxer..plik audio zapisze w formacie m2ts(ale będzie tam sam bez video),to ta sama ścieżka będzie zajmować 3.700GB.

Może jakoś inaczej jest to zapisywane w tym formacie pliku?.
Nie wnikałem w powody.
Wystarczyło iż znalazłem rozwiązanie.
I jak do tej pory wszystko ładnie śmiga:napisy,film,dźwięk.

Ps.Wcześniej nie mogłem tych 2 rzeczy sprawdzić.
Brak sprzętu.
A na komputerze ścieżka TrueHD odtwarzała się bez problemu.
Ps2.jeszcze się zastanawiam czy na płytce BD-R 25GB można zapisać więcej niż na BD-RE 25GB.
Realna wartość do zapisu na mojej RW to 23,098MB

Ostatnio zmieniany przez painkor : 02.01.2009 o godz. 13:01
painkor jest offline   Odpowiedz cytując ten post