Cytat:
Napisany przez Berion
A no tak, zapomniałem poinformować, że żadna nie obsługuje pada. Albo będziesz musiał kupić przelotkę z XUSB na USB albo zamienić miejscami trzy kabelki w porcie (MS style ;]).
|
Hmm.. a myślałem, że obsługują - takie wnioski wyciągnąłem po lekturze różnych forów, na których ludzie piszą o posługiwaniu się padami w linuxie.
O jakich to trzech kabelkach mówisz? Czy ich zamiana powoduje tylko lepsze działanie pada czy też powoduje, że działa jedynie w linuxie a już normalnie nie?
Cytat:
W czym jest lepszy UX? W tym, że szybciej się bootuje i szybciej wykonuje operacje na plikach. Obsługuje też skrypty (xml, XBMC też, ale tylko "pythonowe"), dzięki czemu można zrobić z niego auto-installer. Obsługuje tez natywne formaty AV xbox'a. Potrafi też formatować poszczególne partycje/dysk. I to w sumie tyle.
W zasadzie to określenie lepszy/gorszy nie jest do końca na miejscu. Jest inny - to typowy dash, czyli proste menu. XBMC był od początku projektowany jako kombajn multimedialny.
Dashy jest więcej, ale liczą się tylko XBMC, UX, AV i Evox. Reszta nie warta uwagi. Evox jest z nich wszystkich najuboższy (ale z kolei może flashować kości - choć do tego lepszy config magic, raincoat itp.).
|
Dzięki za wyjaśnienie. Co do propozycji dotyczącej utworzenia wątku łączącego to co piszę tutaj z tym co pisałem na forum hardware'owym to nie tworzę nowego wątku bo na teraz to już chyba się wypisałem ze wszystkiego co mi na sercu leżało