Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.01.2009, 21:08   #9
klippe
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.12.2008
klippe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
A no tak, zapomniałem poinformować, że żadna nie obsługuje pada. Albo będziesz musiał kupić przelotkę z XUSB na USB albo zamienić miejscami trzy kabelki w porcie (MS style ;]).
Hmm.. a myślałem, że obsługują - takie wnioski wyciągnąłem po lekturze różnych forów, na których ludzie piszą o posługiwaniu się padami w linuxie.

O jakich to trzech kabelkach mówisz? Czy ich zamiana powoduje tylko lepsze działanie pada czy też powoduje, że działa jedynie w linuxie a już normalnie nie?

Cytat:
W czym jest lepszy UX? W tym, że szybciej się bootuje i szybciej wykonuje operacje na plikach. Obsługuje też skrypty (xml, XBMC też, ale tylko "pythonowe"), dzięki czemu można zrobić z niego auto-installer. Obsługuje tez natywne formaty AV xbox'a. Potrafi też formatować poszczególne partycje/dysk. I to w sumie tyle.

W zasadzie to określenie lepszy/gorszy nie jest do końca na miejscu. Jest inny - to typowy dash, czyli proste menu. XBMC był od początku projektowany jako kombajn multimedialny.

Dashy jest więcej, ale liczą się tylko XBMC, UX, AV i Evox. Reszta nie warta uwagi. Evox jest z nich wszystkich najuboższy (ale z kolei może flashować kości - choć do tego lepszy config magic, raincoat itp.).
Dzięki za wyjaśnienie. Co do propozycji dotyczącej utworzenia wątku łączącego to co piszę tutaj z tym co pisałem na forum hardware'owym to nie tworzę nowego wątku bo na teraz to już chyba się wypisałem ze wszystkiego co mi na sercu leżało
klippe jest offline   Odpowiedz cytując ten post