Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.01.2009, 13:00   #14
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez thomascamel Podgląd Wiadomości
Heh, nie wiem gdzie mam sie zakwalifikować. Lubię chłód, nienawidzę śniegu. Najchętniej to widziałbym ok 8 stopni na podwórku (lipa trochę ze ludzie sie na mnie zawsze patrzą.. wszyscy kurtki puchowe, a ja w bluzie i to rozpiętej... czasem z podwiniętym rękawem), w domu spałem przy otwartym oknie do -2 w nocy potem rzeczywiście robiło się nieznośnie - ale stanowczo wolę gdy jest otwarte okno - całą noc świeże powietrze. Nie da sie ukryć chłodolubny jestem. żeby nie było, kaloryfery mam zakręcone - a do -2 bo od sąsiadów ściany ciepłe mam... pewnie bez tego to tak do +2 przy otwartym oknie dałoby się spać ...
Czy wiesz jaka temperaturę mam w domu? +18.5 dzień, +16 noc i co jestem ciepłolubem? Nie, jestem po prostu oszczedny, bo ogrzewanie kosztuje i chodze w domu w polarach a tak chyba nie jest wcale komfortowo?

Z tego co czytam wnioskuje ze mieszkasz w betonowym bloku z wielkiej płyty, możesz sobie pewnie i wychłodzić pokój skoro masz okno otwarte, co z tego ze masz straty ciepła, skoro sąsiedzi Ciebie ogrzeją nieświadomie przez ściany, ale tak naprawdę to wszyscy mieszkańcy bloku za to zapłacą, nie przejmuj się, przypuszczam że ciepło wyrówna się z innych części Twojego mieszkania tylko to domownicy za to zapłacą... ot myślenie człowieka z PRLu... mały pokoik szybko się nagrzewa od cały czas ciepłego kaloryfera... ciekawe czy pisałbyś tak o "przyjemnym chodzie" jakbyś miał ogrzać tak dom o pow. 150 m2 zimnolubie?

Cytat:
Napisany przez thomascamel Podgląd Wiadomości
(co do klimatów sievierowo norweskich - myśle ze bym wcale głośno nie płakał... tylko ten lód i śnieg... chłodek znośny_
Nie, tam na Islandii to ja śniegu nie widziałem... podobno wogole nie pada, albo bardzo rzadko.. za to od morza wieja takie zimne wiatry, że mimo iż jesteś w skafandrze z puchu (taki noszą Islandczycy) to przeszywa Ciebie do szpiku... ponadto jak byłem top cały czas padał zimny deszcz na przemian z gradem i wiało, wyło... z domu się nie chciało wychodzić, w końcu października raz tylko widziałem słońce, na półgodziny może... w lecie temperatura tam jest rzędu +15 stopni max, zimą <+2, więc pewnie warunki w sam raz dla Ciebie