Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.01.2009, 13:12   #15
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin Podgląd Wiadomości
Czy wiesz jaka temperaturę mam w domu? +18.5 dzień, +16 noc i co jestem ciepłolubem? Nie, jestem po prostu oszczedny, bo ogrzewanie kosztuje i chodze w domu w polarach a tak chyba nie jest wcale komfortowo?

Z tego co czytam wnioskuje ze mieszkasz w betonowym bloku z wielkiej płyty, możesz sobie pewnie i wychłodzić pokój skoro masz okno otwarte, co z tego ze masz straty ciepła, skoro sąsiedzi Ciebie ogrzeją nieświadomie przez ściany, ale tak naprawdę to wszyscy mieszkańcy bloku za to zapłacą, nie przejmuj się, przypuszczam że ciepło wyrówna się z innych części Twojego mieszkania tylko to domownicy za to zapłacą... ot myślenie człowieka z PRLu... mały pokoik szybko się nagrzewa od cały czas ciepłego kaloryfera... ciekawe czy pisałbyś tak o "przyjemnym chodzie" jakbyś miał ogrzać tak dom o pow. 150 m2 zimnolubie?
Pisałbym tak bo mieszkam jak nie w aka do w oddzielnym domu (sąsiadów mam tylko w aka(akademik)) w domu - teraz świeta miałem otwarte okno, temp w pokoju ok 8 stopni - kaloryfer na off, sciana pomiedzy moim pokojem a reszta domu ocieplona wełną 15cm ( za ściana jest korytarz). dom ok 110m2 + poddasze.
Rożnicy w ilości opału nie ma, dom nagrzewa się jednakowo szybko, opalamy drewnem - zakupionym.

Niestety nie miałeś nigdzie racji.

ciepłolub - ktos kto nie akceptuje temp ponizej 24' (tak ten odemnie z pokoju ma, jemu jak było 26 stopni to siedział w krótkiej koszulce), 18 stopni to normalni ludzie, tak w gwoli scisłości

Ostatnio zmieniany przez polakT : 07.01.2009 o godz. 13:15
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post