Cytat:
Napisany przez Ormianin
Na Islandii są dodatnie i owszem... za to reszta pogody jest bardzo przyjazna i służy spacerom  Pomijam, że nie ma prawie drzew, a krajobraz ma wygląd marsjański... na plażach leży czarny piasek
@thomascamel nie bierz tego do siebie, ot tak napisałeś jak to mówią mieszkańcy blokowisk, których licznie znam (przegrzanych w swoich małych mieszkankach)... wiec wnioskowałem że to tak wygląda, wybacz... zresztą akademik tez jest pewnie poniekąd takim blokowiskiem, tyle że kto za to płaci (za straty ciepła) - uczelnia
|
Oczywiście, za straty ciepła płaci uczelnia, wiem dobrze o tym , jednak jak mówię, w pokoju trzymam temperaturę ok 20' wyłączając kaloryfer - gdy mróz na podwórku, lub otwierając okno gdy temperatura jest wyższa. Ważne aby brać pod uwagę komputery, które dzięki temu ze nie płacimy za ilość zużytej energii działają 24h/dobę - a grzejniki z nich niezłe, wiec ok 18-20' mam ciągle... no chyba ze okno na oścież otworzę, wtedy chłodniej jest
osobiście wolałbym dużo niższe - lepiej się wysypiam, ale takie uroki mieszkania w aka, trzeba czasem iść na ugodę.
ogólnie dlatego narzekam na mróz, wolę mieć otwarte/uchylone okno i świeże powietrze niż ciepło, może z wiekiem zmieni mi się to, jednak dziś mam tak i tego się trzymam, przynajmniej nie choruję, co jest dla mnie dużym plusem... w koło banda chorych