Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2009, 01:33   #69
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez romano-75 Podgląd Wiadomości
Karta nie będzie miała chyba możliwości przesłania skompresowanego AC-3 i DTS.
Jeszcze raz - jak jest wyjście cyfrowe, to właśnie po to jest, żeby posłać strumień "żywcem" ze źródła, tak zakodowanego (DVD, divx z ac3 itp) - to potrafi każda karta która ma wyjście cyfrowe (co najwyżej warto się upewnić, czy sterowniki pod dany system operacyjny to potrafią - ale pod Windowsem XP na 99,99% nie będzie problemu).

Nieliczne potrafią dowolny sygnał zakodować do AC3 - np. nałożyć na muzykę z koncertu to, co gadasz do mikrofonu i w postaci AC3 posłać tak zmiksowany dźwięk spdifem

Robiłem tak już z pierwszym Livem (chyba z 10 lat temu) i niewiele później z Aureal Vortex 2500 SQ digital (to były czasy).
Teraz ciągle posyłam AC3 z soundstorma i powoli rozglądam się za godnym następcą, bo wydajność komputera przestaje mi wystarczać.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 08.01.2009 o godz. 01:40
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post