Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.01.2009, 11:39   #9
podmiejski
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2008
podmiejski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Białe kółeczko z magnesem?...
Kurcze - chyba ja mam dwa białe kółeczka i nie wiem - czy któreś jest magnesem?!
To chodzi o te do regulacji?
Nie rozumiem chyba - czegoś nie wiem.
Poltronic mówisz?U nich ten laser kosztuje aż 259 zet - na Alledrogo są z Łodzi po 189 a czasem ktoś sprzedaje tańsze.
Spore różnice. Czy sądzisz że faktycznie te które są przeważnie w cenach od 160 do 190 to podróby Made in China?
Sądze że nawet oryginalne Sony małe chińskie rączki gdzieś tam w kraju gdzie dolar stoi za potęgę - składają - bo taniej.
Oki - nie będę debatował o ekonomii rynkowej - te 70 zet oszczędności może faktycznie bokiem wyjśc w razie problemów....
260 plus wysyłka - ufffff!
...powietrza....
A mam jeszcze pytanie: gdzieś w sieci krążą zdjęcia z jakimiś potencjometrami do regulacji lasera od CD i od DVD (czy to tak faktycznie jest że to są osobne lasery?!).
Skoro i tak czeka mnie wydanie kasy - może bym sobie najpierw kontrolnie pokręcił tymi pokręcidłami - może odczyta DVD na tyle by to pozrzucać na HDD?
Tylko nie wiem GDZIE niby sa te potencjometry?!
Pooglądałem Urządzenie ze wszystkich stron i ..dupa blada!
Nie wiem.
Możesz coś podpowiedzieć?A może to w moim typie nie ma takich potencjometrów?
Dzieki za czytanie i odpowiadanie na moje posty!
Przy okazji: jest możliwość skopiowania płyt z grami na PS2 - na dysk HDD - bez użycia lasera PS2?
Np w komputerze czy coś w tym stylu?
Bo używam do zgrywania HDLoadera - ale czy jest jakiś taki HDLoader działający w środowisku WinXP?
No - wkładam płytkę PS2 do stacji DVD, podpinam dysk pracujący normalnie w PS2, odpalam COŚ (no własnie nie wiem czy jest takie coś) i kopiuję grę na HDD?
to byłoby idealne bo już się nauczyłem odpalać z memorki :-)
Oj - chyba się rozmarzyłem.
Acha - pytałem o tego chipa bo gdzieś mi coś przemknęło że były chipy co wymagały jakiegoś trybu uruchamiania coby czytac DVD czy inne - więc może tu też trzeba coś extra: ustawić frontem na północ, potem przez lewe ramię....;-)
podmiejski jest offline   Odpowiedz cytując ten post