Cytat:
Napisany przez sobrus
Płyta to nie tylko warstwa nagrywalna, ale również plastik (poliwęglan).
Teraz w zwykłych płytach jest bardzo marny, czasem można go połamać palcami, albo sam pęka od środka.
Scratchproofów to raczej nie dotyczy, ale za to się płaci 
|
Za starych dobrych czasow (heh chyba sie starzeje

) plyty mozna bylo rekreacyjnie wyginac na wszystkie strony, podobnie teraz jest tez z wiekszoscia plyt z gazet (ciekawe na czym oni nagrywaja?), nie wymagaly jakis specjalnych warstw i wszystko chodzilo jak powinno latami. Teraz jak widac i tu pojawia sie komercjalizm (przemyslowe "zyj szybko-umieraj mlodo bo musi byc ruch w interesie") i czego dobrym przykladem jest EMTEC mozna spier#$$^ po calosci i warstwy zabezpieczajace ktore zamiast pomagac moga stac sie przyczyna problemow jezeli zle i na odpi$#^ sklejone. Ja tam przesiadlem sie na TDK Sctatchproof i DL 8.5 (zerkam katem oka na BD) i nie narzekam.
Zastanawia mnie tylko podejscie firm molochow (wszystkich bez wyjatku...) czy oni do jasnej cholery nie maja jakis stanowisk do testow wybiorczych skoro jedna seria potrafi przyjsc taka a druga inna czy moze polski rynek stal sie tanim rynkiem rzeczy niechcianych w cywilizowanej europie?
PS. Tak majac odrobine czasu ktorego zasadniczo nie mam znalazlem to co bylo z wszystkimi Emtec Gold
Rozklejające sie Verbatimy idealnie to samo :-)