Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.01.2009, 14:27   #7
HALFandHALF
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.10.2008
HALFandHALF zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Płyta to nie tylko warstwa nagrywalna, ale również plastik (poliwęglan).
Teraz w zwykłych płytach jest bardzo marny, czasem można go połamać palcami, albo sam pęka od środka.
Scratchproofów to raczej nie dotyczy, ale za to się płaci
Za starych dobrych czasow (heh chyba sie starzeje ) plyty mozna bylo rekreacyjnie wyginac na wszystkie strony, podobnie teraz jest tez z wiekszoscia plyt z gazet (ciekawe na czym oni nagrywaja?), nie wymagaly jakis specjalnych warstw i wszystko chodzilo jak powinno latami. Teraz jak widac i tu pojawia sie komercjalizm (przemyslowe "zyj szybko-umieraj mlodo bo musi byc ruch w interesie") i czego dobrym przykladem jest EMTEC mozna spier#$$^ po calosci i warstwy zabezpieczajace ktore zamiast pomagac moga stac sie przyczyna problemow jezeli zle i na odpi$#^ sklejone. Ja tam przesiadlem sie na TDK Sctatchproof i DL 8.5 (zerkam katem oka na BD) i nie narzekam.

Zastanawia mnie tylko podejscie firm molochow (wszystkich bez wyjatku...) czy oni do jasnej cholery nie maja jakis stanowisk do testow wybiorczych skoro jedna seria potrafi przyjsc taka a druga inna czy moze polski rynek stal sie tanim rynkiem rzeczy niechcianych w cywilizowanej europie?

PS. Tak majac odrobine czasu ktorego zasadniczo nie mam znalazlem to co bylo z wszystkimi Emtec Gold Rozklejające sie Verbatimy idealnie to samo :-)

Ostatnio zmieniany przez HALFandHALF : 11.01.2009 o godz. 14:49
HALFandHALF jest offline   Odpowiedz cytując ten post