Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.01.2009, 12:25   #89
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Uzywam SkyHorse od niedawna (bo i drukarkę na nie mam od niedawna ) . Przewertowałem wszystkie fora w poszukiwaniu dobrych zamienników, które w skrócie będa spisywały się jak oryginały (tzn nie uwalą drukarki i a wydruki będą ładne i trwałe)

I padło na SkyHorse.

Jak możesz przeczytać jeżeli chodzi o jakość - jestem z nich bardzo zadowolony. Zdjęcia ładniejsze niż na oryginałach. Niestety nie jestem jeszcze powiedzieć jak dokładnie jest z przysychaniem i trwałością wydruku. 2 tygodnie bez drukowania nie zrobiły żadnego negatywnego efektu, ale to troche mało (inna sprawa ze jak sie mało drukuje to po co zamienniki. no i przy tych cenach raz na 2 tygodnie mozna puścić mały wydruk plamek CMYK zeby coś przetkać).

W każdym razie w domu mam od niedawna tanie kolorowe xero i fotolab w jednym (czyli mojego brotherka)

Stosunek jakośc/cena mają bardzo dobry, choć bodajże Kris poleca Dulin (przynajmniej do brothera), a ryba120 - UnInka które są jeszcze ze 3 razy tańsze. Troche kusi, ale ja aż tyle nie drukuje żeby mnie nie było stac na skyhorse . Trzebaby chyba ryzę na miesiąc.... No i trwałość mnie martwi.

Jeżeli chodzi o rozmazywanie to podobno (juz o tym pisałem) próbowali moczyć zdjęcie SkyHorse 24 godziny w wodzie ale nic sie nie rozmazało. Zdjęcia mi się w normalnych warunkach paluchem nie rozmazują. Wydruku na folii nie próbowałem.

moje tusze kupiłem na allegro w tym sklepie: www.tuszsklep.pl
Moze to brzmi jak reklama (sorry!) ale w tym sklepie podoba mi sie to, ze mają spory wybór drogich zamienników (SkyHorse, Lambda, Printe, Modecom) . Tanich nie sprzedają, więc wydają mi się solidni. No i mają pełną ofertę nawet do najnowszych modeli Canona i Brothera.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.01.2009 o godz. 12:57
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post