Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.01.2009, 11:55   #446
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ależ ja wcale nie neguje ze nie można w tych niemieckich dyskontach na coś ciekawego trafić... uważam nawet ze w Biedronce można trafić na ciekawe tanie rzeczy, a jeszcze częściej trafić można w Auchanie, Tesco i Kauflandzie (a tam jest większy wybór)... Oczywiście wszystko zależy czy są te inne sklepy blisko i można mieć porównanie co tam jest, bo nie tylko istnieje Lidl czy Aldi, np. moi teściowie biorą tylko porównanie z Biedronki i chwalą tamtejszy towar, problem z tym ze nic innego w ich miasteczku już nie ma, wiec nigdzie indziej raczej nie chodzą...

Poza tym jest takie powiedzenie "kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje"... i dlatego powstrzymuje się ostatnio z kupowaniem takich tanich bubli, po prostu z własnego doświadczenia wiem ze nie ma co... większość tej tandety i tak potem wyrzucam... chociaż w jednym przypadku pilota uniwersalnego kupiłem kiedyś w takim sklepie "wszystko za 5 zł" - tania chińszczyzna ale się do dziś trzyma

Inna sprawa kaloszy to taka ze ni jak ma się prawdziwy niemiecki Aldi w "Dojczlandzie" do polskiego odpowiednika... niestety to jakby dwa rożne sklepy z rożnym towarem i innymi cenami, w niemieckim Aldi w Niemczech jest dużo taniej i są zupełnie inne towary, ostrożnie napiszę że niestety ale lepszej jakości