Cytat:
Napisany przez Ormianin
[...]
Inna sprawa kaloszy to taka ze ni jak ma się prawdziwy niemiecki Aldi w "Dojczlandzie" do polskiego odpowiednika... niestety to jakby dwa rożne sklepy z rożnym towarem i innymi cenami, w niemieckim Aldi w Niemczech jest dużo taniej i są zupełnie inne towary, ostrożnie napiszę że niestety ale lepszej jakości
|
I tu przyznam Ci rację. Jak nieraz "wchodzę" na strony niemieckiego Aldiego czy Lidla, albo też irlandzkich ich odpowiedników, to też stwierdzam że asortyment jest w wiekszości inny. Niektóre towary u nas też się pojawiają ale np. z dwu-, trzytygodniowym opóźnieniem w stosunku do np. Niemiec. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że ok. 70% asortymentu jest inne, niż u nas. Niby ta sama sieć, a towary różne. To chyba tak, jak u nas np. w Media Markt. W Poznaniu są dwa sklepy tej sieci ale niektórych towarów, które są w jednym, to nie ma ich w drugim. Kiedyś uciąłem sobie pogawędkę ze sprzedawcą, który powiedział mi, że każdy market ma swoje własne zaopatrzenie i dany manager zamawia towar tam, gdzie uda mu się zawrzeć umowy. Oczywiście gro towarów się powtarza (sprzęt RTV i AGD, kompy, aparaty, itp.) ale niektóre drobniejsze rzeczy, np. z akcesoriów (pudełka, płyny, itp.) mogą być od innych dostawców. Zawsze myślałem, że jest jakiś centralny magazyn ale okazuje się inaczej. Co do jakości, to się nie wypowiem, bo nie mam porównania.